Futsalturneringen står igen for døren, men til den kommende sæson er der en række regelændringer, som du skal være opmærksom på.

Du skal også være opmærksom på, at officials skal tilføjes holdkortet ligesom udendørs, ligesom det også f.eks. er tilladt at tildække ørenringe med tape. Læs om ændringerne her (nederste halvdel af teksten fra "Udvidelse af fleksibilitetsreglen").

Bemærk, at der til denne sæson er særskilte futsalspillercertifikater, så du skal have det digitale papirarbejde klaret inden første kamp. Se guiden her.

Det betyder de nye Futsalregler
Udover ovenstående ændringer så har Futsalloven også fået sig en mindre overhaling. Det gjorde den også sidste år, men der blev desværre ikke spillet meget futsal. Derfor kan det være vigtigt at læse op ændringerne fra sidste år. Du kan læse ændringerne op til 2020/21 ved at klikke på knappen herunder. 

Som nævnt ovenfor er de fleste ændringer altså lavet til 2020/21-sæsonen. Enkelte væsentlige ændringer til denne sæson kan dog også nævnes:

  • Der er ændret i Futsallovens § 8.2, som omhandler situationer, hvor/hvordan dommeren lader bolden falde.
  • Det er præciseret i Futsallovens § 1.10, hvornår der skal dømmes mål i forskellige scenarier, når et fysisk mål/målramme står forkert eller flyttes bevidst/ubevidst. Bl.a. er denne regel ny:
    Hvis en forsvarende spiller forsætligt flytter eller vælter deres eget mål, og dette skaber kontakt med bolden, dømmes et straffespark til det modsatte hold og den forsvarende spiller advares. Hvis forseelsen berøvede det modsatte hold en oplagt scoringsmulighed, skal den forsvarende spiller udvises.
  • I Futsallovens § 12 er der ligeledes præciseret, hvornår/hvordan målmanden (kan) gøre sig skyldig i ”berøvelse af oplagt scoringsmulighed”:
    Hvis en målmand begår en forseelse, som berøver modspillerne en oplagt scoringsmulighed eller berøver en modspiller et mål ved at begå en hands-forseelse udenfor eget straffesparkfelt, og målet ikke er forsvaret eller kun forsvaret af en medspiller bag ved målmanden, gør målmanden sig skyldig i berøvelse af oplagt scoringsmulighed.
    Hvis antallet af angrebsspillere er det samme eller større end antallet af forsvarende spillere (bortset fra målmanden), når målet ikke er forsvaret af målmanden, skal det betragtes som berøvelse af oplagt scoringsmulighed.

Du kan læse uddybningerne af præciseringerne og ændringerne ved at klikke på knapperne herunder. 


Og inden det går for meget op i regler, kan vi jo heldigvis nyde at vi nu igen kan komme ud (eller ind) og spille noget futsal med den tunge kugle.