Onsdag aften er DBU Jylland Region 3 vært ved årets første regionale årsmøde, og i løbet af de kommende to uger følger de øvrige regioner efter.

Knap 50 klubber har tilmeldt sig Region 3’s årsmøde i Forum Horsens, hvor der er flere vigtige emner på dagsordenen.

DBU Jylland Region 3 uddeler i alt fire priser, både ”Gør en forskel-prisen” til en lokal fodboldleder, ”Unglederprisen” som gives til en frivillig klubtræner eller -leder på max. 25 år, ”Årets Fodboldklub i Region 3” og  ”Årets Breddedommer i Region 3”.

Der vil også være forskellige små inspirations-indlæg fra en række fag-eksperter fra DBU Jylland, bl.a. om pigefodbold, børnefodbold, dommerens rolle og trivsel og fællesskaber for børn og unge.

Seriefodbold og klubskifte for børn

Traditionen tro skal de fremmødte klubber også drøfte en håndfuld forslag til ændringer af DBU Jyllands regler og turneringer.

Igen i år er der forslag om at afskaffe midtvejsombrydningen i DBU Jyllands laveste herreseniorrække, Serie 5, og denne gang er det Skals FF og Kolding Boldklub, der står bag forslaget.

Ordningen er tiltænkt som et middel til at sikre de enkelte hold den bedste matchning gennem hele sæsonen, men forslagsstillerne mener ikke, at modellen er en fordel.

Derudover foreslå DBU Jylland en ændring af klubskiftereglerne for børn. En vedtagelse vil betyde, at børnefodboldspillere (til og med U12) frit kan skifte klub og deltage i kampe/stævner for sin nye moderklub uanset tidspunktet for klubskiftet.

Den komplette forslagspakke består af i alt syv forslag. Den endelige behandling finder sted på DBU Jyllands delegeretmøde i Herning lørdag den 6. januar 2024.

Ung dommer og internationalt stjernestøv

I næste uge følger DBU Jylland Region 1 og DBU Jylland Region 4 trop med årsmøder i henholdsvis Aalborg og Vejen. Det sker onsdag den 22. november og torsdag den 23. november.

Begge steder bliver der også uddelt priser til frivillige, ligesom Årets Fodboldklub og Årets Breddedommer i de to regioner kåres. Der vil naturligvis også være gennemgang af forslag og efterfølgende debat.

På Region 1’s årsmøde vil der bl.a. være et indlæg fra Rasmus Virenfeldt, der vil fortælle om sine oplevelser som fodbolddommer, mens Region 4 byder på et indslag med Christian Bordinggaard, projektleder i DBU, som under overskriften ”Fra Vejen til Wembley”, vil fortælle om rejsen fra frivillig i barndomsklubben på Fyn til at møde verdens bedste fodboldspillere ved kampe på fyldte stadions med millioner af TV-seere. Senest har Bordinggaard været ansvarlig for afviklingen af Champions League-kampen mellem FCK og Manchester United i Parken.

Sidste stik i Aulum

DBU Jylland Region 2 slutter af med årsmøde den 29. november i Aulum Fritidscenter.

Her skal klubberne bl.a. vælge et nyt medlem til regionsbestyrelsen, idet bestyrelsesmedlem Pernille Kristensen ønsker ikke at genopstille. I stedet anbefaler regionsbestyrelsen valg af Karina Bramm Brøndum fra Mejdal-Halgård Fodbold, hvor hun bl.a. sidder i bestyrelsen.

De fire regioner forventer sammenlagt, at repræsentanter fra omkring 200 jyske fodboldklubber vil deltage på årsmøderne.

Din klub kan stadig nå at melde sig til. Tilmelding kan ske her.