Til kamp for det gode kampmiljø

Go' Kamp Grafik 2024

Det er sjovt at gå til fodbold. Og sådan skal det helst altid være. Både for spillere, trænere, dommere og tilskuere.

Derfor gør det en stor forskel, at vi i fællesskab passer godt på hinanden og det gode kampmiljø, både inden for og uden for kridtstregerne, så alle kan tage hjem med gode oplevelser, også når der er sejre og points på spil, og følelserne kommer i kog.

Mange klubber gør allerede en stor indsats for at fremme fairplay og respekt. Derfor modtager vi meget gerne input og ideer, så vi kan dele de gode budskaber. Kontakt os på: kommunikation@dbujylland.dk

Vi ønsker alle en god sæson 2024 samt et stort: Go’ kamp!

Vil din klub være med til at sprede budskabet om det gode kampmiljø?

Hvad er et godt kampmiljø?

Formanden for DBU Jyllands fairplayudvalg, Michael Koch, giver sit bud i denne video:

Det Gode Kampmiljø 4 Forslag Grafik 2024

Hvad kan man gøre som klub?

Mange fodboldklubber gør allerede meget for at sætte fokus på et godt kampmiljø. Nogle klubber har f.eks. sat skilte op ved banerne med vigtige budskaber. Dette skilt er fra Dronninglund IF. Det kan også være en god ide at italesætte klubbens forventninger om god kampadfærd på trænermøder, forældremøder, spillermøder, opstartsmøder og så videre.

F.eks. ved at opfordre til:

  • At være gode værter over for gæstende hold, tilskuere og dommeren. Huske at hilse pænt, ønske go’ kamp og sige tak for kampen.
  • At råbe pænt og at bære over med fejl, både egne og andres, og ikke mindst dommerens.
  • At værne om fodboldens fællesskab og være med til at sikre, at alle får en god fodboldoplevelse – uanset hvilken klub, man kommer fra.

Vil din klub være med til at sprede budskabet?