Træner, kampfordeler, kasserer, fundraiser, formand, opkridter og meget mere.

Elin Weber Søbye har gennem mere end 50 år været et fantastisk og omsorgsfuldt frivilligt kraftværk for fodbolden i Givskud, først i GUF og nu i FC GOG.

Intet har været for småt. Intet har været for stort.

Søndag havde fodboldklubben inviteret til sammenkomst for at markere en hel række milepæle, bl.a. jubilæum for hallen og kunstgræsbanen, men også 50 års bestyrelsesjubilæum for Elin Weber Søbye.

Og i den anledning fik hun overrakt DBU Jyllands Guldemblem for sin utrolige indsats – ikke som medarbejder i DBU Jylland (for det er hun nemlig også), men for den imponerende frivillige og ulønnede indsats for fodbolden, som hun har ydet i sin fritid.

Dyre dråber

”Elin er en sand ildsjæl, som elsker fodbold, fællesskab og foreningsliv. Der er vel ikke den opgave i fodboldklubben, som hun på et eller andet tidspunkt ikke har løst. Hun kender alle, og så er hun også rigtig god til at få mennesker omkring sig involveret i det frivillige foreningsarbejde”, sagde DBU Jyllands formand, Bent Clausen, i sin tale til prismodtageren og tilføjede:

”Hvis man kunne få Elin på flaske eller tube, ville det i sandhed være nogle dyre dråber. For alle fodboldklubber, alle foreninger og alle lokalsamfund drømmer om en Elin Søbye. FC GOG Fodbold og Givskud er bare så heldig at have den ægte vare”, pointerede Bent Clausen.

Frivilligt arbejde i over 50 år

Elin Søbye tog sin første frivillige tjans i fodboldklubben i 1973, og lige siden har hun været dybt involveret i det frivillige fodboldarbejde – først i Givskud GUF og siden i FC GOG Fodbold (en sammenlægning Givskud GUF og Gadbjerg IF), altså sammenlagt over 50 år.

I den tid har hun bl.a. siddet i bestyrelsen i over 50 år, heraf i en periode på ca. 35 år som både formand og kampfordeler, og hun er fortsat kasserer i fodboldklubben.

Hun har også trænet børn og unge, været en af hovedarkitekterne bag etableringen af klubbens kunstgræsbane, hun koordinerer samarbejdet mellem de frivillige foreninger i Givskud, hun har været initiativtager til fodbold for de allermindste og senest har hun bl.a. været med til at få gå-fodbold op og stå.

Hun har med andre ord på alle måder sat sine kraftige aftryk på Givskuds foreningsliv, fodboldliv og dagligliv – og det siges, at alle børn i byen kender Elin.

DBU Jyllands Guldemblem gives kun i særlige tilfælde. Siden hæderen blev indstiftet for knap lidt over 80 år siden (1943), er den blot overrakt til omkring 100 fodboldpersoner.