Puljerne til alle efterårets ungdoms- og seniorturneringer under DBU Jylland kom ud forleden. Det er i sig selv en skøn nyhed, som mange fodboldelskere har set frem til.

Endnu mere skønt bliver det, når man dykker lidt ned i tallene. For der er flere hold meldt til i stort set samtlige rækker.

- Jo flere hold der er, jo bedre turneringer har vi mulighed for at lave. Det giver alt andet lige kortere kørselsafstande og bedre muligheder for lige matchning, siger Ole Frandsen, der er chef for DBU Jylland Turneringer.

Samlet er der 3203 fodboldhold meldt til i DBU Jyllands ungdoms- og seniorturneringer. Det er en pæn stigning sammenlignet med sidste efterår, hvor 3095 hold var klar til kamp efter sommerferien.

Den samlede fremgang er dermed på 108 hold.

Flere voksne spiller fodbold
Det er noget, der i sagens natur glæder Ole Frandsen.

- Det er jo skønt med fremgangen. Jeg er især glad for at konstatere, at vi har fået flere seniorhold, både hos herrerne og kvinderne. Det er ikke voldsomt meget, men vi har i mange år oplevet en nedgang, så måske er kurven endelig knækket, siger han.

Der er på seniorsiden hos kvinderne 204 hold tilmeldt til dette efterår, mod 192 hold i efteråret 2023. Hos herrerne er fremgangen fra 1190 i efteråret 2023 til nu, hvor 1212 herrehold er friske på at spille fodbold i dette efterår. Samlet er 34 nye hold i voksenrækkerne meldt til.

Stor fremgang i pigeungdom
Foruden de positive tal fra seniorsiden, så er det også glædeligt at se på tilmeldingstallene for ungdomsholdene. Især på pigesiden er der markant fremgang.

- Vi har igen kørt med fri tilmelding i pigeungdomsrækkerne, og det er faldet i god jord hos klubberne. Heldigvis oplever vi stor selvrealisme, hvor mange faktisk melder sig til på rette niveau. Derudover har vi midtvejsombrydninger, der sikrer bedre matchning gennem hele sæsonen, siger Ole Frandsen.

Der er 408 pigehold i ungdomsrækkerne (U13-U17) meldt til i efterårssæsonen. Det er en fremgang på 53 hold i forhold til sidste efterår, hvor tilmeldingstallet var 355 hold i samme årgange.

Fremgangen i holdtilmeldinger kan meget muligt hænge sammen med de positive medlemstal, der blev offentliggjort i april. Her var fremgangen af fodboldspillere på jysk grund på 7500 spillere.