KOMMENTAR:

Af Bent Clausen, formand, DBU Jylland, Morten Rask Thomsen, formand, DBU Jyllands dommerudvalg og Michael Koch, formand, DBU Jylland Fair Play

Det begynder så småt at dufte af nyklippet græs i de jyske fodboldklubber, og i takt med forårets frembrud vil de nyopkridtede baner stå mere og mere indbydende i nærmest hver en lille landsby.

Men faciliteter gør det ikke alene, når forårets fodboldkampe skal fløjtes i gang.

For placeret solidt over tætklippede græsbaner og snorlige kridtstreger er den stemning, som en fodboldkamp bliver afviklet i. Det kan siges ganske enkelt: Hvis ikke miljøet omkring de mange tusinde kampe er god, så bliver oplevelsen det heller ikke.

Derfor sætter vi i DBU Jylland i den kommende tid fokus på, hvordan vi sammen kan være med til at skabe rammerne for det gode kampmiljø.

For fodbold er nu engang sjovest, når alle har en god oplevelse. Både spillere, trænere, dommere og tilskuere.

Derfor gør det også en stor forskel, at vi i fællesskab passer godt på hinanden og behandler hinanden med respekt, både inden for og uden for kridtstregerne, så alle kan tage hjem med et smil på læben, også når der er sejre og points på spil, og følelserne kommer i kog.


Helt konkret handler det bl.a. om, hvordan vi tager imod gæstende hold og dommere, og hvordan vores adfærd er over for hinanden - før, under og efter kampen.

Helt konkret handler det bl.a. om, hvordan vi tager imod gæstende hold og dommere, og hvordan vores adfærd er over for hinanden - før, under og efter kampen.

Der er allerede i dag mange fodboldklubber, som er meget opmærksomme på den gode stemning, og som gør rigtig meget for at skabe gode rammer omkring kampene.

Derfor vil vi i den kommende tid dele nogle af de forskellige initiativer og tiltag, som allerede bliver gjort, så vi i fællesskab måske kan hjælpe hinanden med at gøre gode fodboldoplevelser endnu bedre.

Bl.a. vil vi sætte fokus på nogle af de klubber, som gør lidt ekstra for at få fodbolddommere til at føle sig godt taget imod. For dommeren er fodboldens neutrale part, og han/hun kommer udelukkende for at hjælpe fodboldklubberne med at få afviklet nogle kampe på bedste vis.

Vi vil opfordre til, at man som fodboldklub husker at sætte det gode kampmiljø og den gode adfærd på dagsordenen, når man holder spillermøder, forældremøder, trænermøder og så videre. For fakta er, alle fodboldens parter spiller en vigtig rolle i at skabe den gode stemning. 

Med disse ord vil vi ønske alle: go’ kamp 😊