Fløjte, ur, blok, dommertøj og… en kasse øl.

I et forsøg på at få endnu flere til at hoppe i dommertøjet er et nyt initiativ startet i Holstebro-området. For når spillernes nyder den, for manges vedkommende, obligatoriske pilsner efter kampen, er der mulighed for, at det er kampens dommer, som har den med.

- Det startede for en måned side, hvor jeg spurgte DBU Jylland, om de ville sponsere en kasse øl, som jeg kunne tage med ud til spillerne, og som de kunne nyde efter kampen. Mit eneste krav var, at de ville lytte til, hvad jeg havde at sige om dommergerningen, fortæller Jens Ø. Poulsen, som blandt andet er medlem i DBU Jyllands Dommerområde 2, ligesom han er formand i den lokale fodbolddommerklub. Siden har både Jens Ø. Poulsen og en af hans vestjyske dommerkolleger været ude og promovere dommergerningen på den lidt utraditionelle måde – og det har været en succes.

- Indtil videre er der syv, som har tilkendegivet, at de helt sikkert vil tilmelde sig et dommergrundkursus på baggrund af initiativet her. Herudover er der en masse boblere, fortæller Jens Ø. Poulsen begejstret med udsigt til nye og flere kolleger i lokalområdet.

Nødvendigt at være kreative

Ifølge den initiativrige frivillige er det helt nødvendigt at tænke ud af boksen for at rekruttere nye fodbolddommere. Der skal nemlig ske noget for at vende en stagnerende udvikling.

- I 2013 var vi 91 fodbolddommere i Holstebro-området, og nu er vi nede på 76. Det er ikke mange, når man tænker på, hvor mange kampe, vi skal hjælpe med at afvikle, lyder det.

Derfor opstod idéen med at medbringe øl til kampene i +32-rækken.

- Det her tilbud giver vi kun til oldboysspillerne som alligevel hygger sig med en øl efter kampen, så hvorfor ikke lade os give den, mod at de giver os deres opmærksomhed, lyder det fra Jens Ø. Poulsen, om initiativet, som han gerne vil have udbredt endnu mere.

- Jeg vil gerne have lavet et korps med dommere, som har lyst til at være med, så vi ikke kun er to, som står med opgaven. Jeg har også allerede mærket interesse fra andre dommerområder, og jeg tror, at det her kan blive udbredt endnu mere. Det er rigtig positivt, for alt peger jo på, at lige præcis denne her målgruppe er nemmere at fastholde og vil have ekstra meget glæde af også at dømme fodbold, siger han.