Region 3: Årets Fodboldklub vælter sig i frivillige
Ry Fodbold er Årets Fodboldklub 2021 i Region 3. Klubben oplever medlemsfremgang efter en hård coronaperiode og så har et krav om, at alle medlemmer og forældre skal hjælpe til med det frivillige arbejde givet pote.
Der var klapsalver fra 71 klubfolk, da Ry Fodbold kunne lade sig hædre med prisen som Årets Fodboldklub 2021 i DBU Jylland Region 3.
Ry Fodbold tør være anderledes end andre fodboldklubber. For to år siden bekendtgjorde bestyrelsen, at alle medlemmer og forældre skal tilkendegive, at de vil deltage i det frivillige arbejde i klubben. Ellers er det ikke muligt at blive medlem.
Den udmelding har været medvirkende til, at klubben nu råder over flere end 650 frivillige i klubbens frivilligbank, som de kalder for 12. Manden.
Medlemsfremgang i corona-skyggen
Det er dog ikke kun på frivilligsiden, at Ry Fodbold kan fremvise mange ansigter. Også på spillersiden er de gået frem i en vanskelig periode.
- De er kommet meget styrket ud medlemsmæssigt med 100 nye medlemmer, de har styrket sig sponsormæssigt, og de har styrket frivilligheden trods corona, lød det i begrundelsen fra Anne Andersen, der er medlem af DBU Jylland Region 3’s bestyrelse.
Der er spillere i alle aldre i Ry Fodbold. Helt nede fra toårs-alderen og så til de ældste veteraner.
Ry Fodbold har et godt renommé
Kommer du forbi byen Ry, vil du nok hurtigt støde på beklædningsgenstande i blå- og sortstribede farver. Det er en del af klubbens strategi at benytte medlemmerne som små ambassadører for fodboldklubben med det gode renommé.
- Klubben har en sund økonomi, som blandt andet betyder, at alle spillere får et klubsæt, som altid må benyttes og dermed er med til at promovere klubben i nærområdet, sagde Anne Andersen fra talerstolen. Hun fortsatte.
- Og så har de efter eget udsagn et fremragende samarbejde med kommunen, som ikke mindst er udslagsgivende i gode faciliteter. Inden for de senere år har det kastet både en kunstgræsbane og en Goal Station af sig.
Opererer med omvendt CSR
Klubben bygger på nogle fantastiske værdier, hvor alle skal bidrage til ikke blot at drive en velfungerende fodboldklub, men til at gøre hele området attraktivt.
- De har en bevidst ”omvendt CSR”, det vil sige, at fodboldklubben ser sig som værende til for hele området. Så når de lokale virksomheder eller kommunen støtter fodboldforeningen med sponsorater, så ser klubben det som en af sine opgaver at gøre hele området attraktivt for bosætning, tiltrækning af arbejdskraft og samspil med kommunale institutioner, lød det fra Anne Andersen.
- Derudover bruger klubben nøgleordene fællesskab og frivillighed som løftestang for både fodboldklubben og hele området.
Prisen blev overrakt af Hans Jørgen Larsen fra Værum GF, der modtog prisen i fjor, samt Anne Andersen og Claus Warming fra DBU Jylland Region 3’s bestyrelse.
Ry Fodbold er efter kåringen med i opløbet om at blive Årets Fodboldklub i hele landet.
Hør podcast fra Ry Fodbold
Her kan du høre en podcast om tankerne bag tiltaget med krav til frivillig involvering i DBU Jyllands podcast, Klubhuset, som vi lavede i slutningen af 2019. Vi talte i den forbindelse med bestyrelsesmedlemmet, Casper Dalhoff.