Der var fortjente klapsalver mandag aften, da Aars IK blev udnævnt som Årets Fodboldklub i Region 1. Der sker nemlig mange ting i den nordjyske klub, som kommer til gavn for både medlemmer og de lokale indbyggere.

Siden årsskiftet er der kommet intet mindre end 158 nye medlemmer, hvor de 120 af dem er i børne- og ungdomsafdelingen. Det er sket via hårdt arbejde og stærke samarbejdsaftaler.

Fodbold og meget andet
Det er ikke kun fodbolden, der fungerer som en magnet i klubben. Der er nemlig masser af aktivitetsmuligheder, der ikke kun handler om fodbold. Fx kan projektet Fredagshygge på stadion, som har til formål at skabe aktiviteter på anlægget hver fredag eftermiddag. Her bliver der bl.a. givet den gas med et godt gammeldags spil rundbold.

Klubben har desuden indhentet fondsmidler til et aktivitetsområde ved siden af klubhuset, som kommer til at bestå af fitnessområde, legeplads, panna og andre aktiviteter, der skal gøre Aars IK til et endnu mere attraktivt opholdssted i byen.

Udpluk af initiativer i Aars IK
Klubben er en del af ”Playmakers Inspired By Disney”, som i foråret 2021 tiltrak 40 piger i alderen 5-8 år - flere piger er sidenhen begyndt i klubben.
Klubben har i samarbejde med DBU Jylland-klubrådgiver igangsat arbejdet med DBU's børnestrategi, så den bliver implementeret i klubben. 
Klubben har målmandstræning fra U10 og op.
Klubben har gennem en målrettet indsats formået at få efterskoleelever tilbage i klubben gennem tæt samarbejde. Det gælder på både pige- og drengesiden. På drengesiden har klubben en U19-årgang på 25 spillere.
Klubben har etableret et samarbejde med FC Thy, som skal styrke pigefodbolden. Samarbejdet betyder, at klubbens 7-14-årige spillere får tilbudt et ekstra træningspas om ugen i Aars, hvor FC Thy står for selve træningen. 
Klubben har oprettet ekstra træningspas for klubben U10-U14-drenge, som indeholder teknisk træning på tværs af årgange og efterfølgende sociale arrangementer med fællesspisning. 
Klubben har for andet år i træk arrangeret #LikeAGirlCamp for klubbens U12-U14-piger, hvor hele 30 piger deltog. Weekenden bød i øvrigt på to overnatninger og aktiviteter som yoga og dans. 

Med i prisen følger en pokal, blomster, et banner og et diplom.