- Jeg har det skidt med at sidde derhjemme i sofaen og vide, at der en fodboldkamp, som ikke bliver dømt.

Arnt Nørgaard er den fodbolddommer, som har dømt allerflest kampe i DBU Jyllands centrale 11:11-turnering i år.

93 gange har den 62-årige vestjyde lagt dommertøj, fløjte og fodboldstøvler i sportstasken, og er kørt ud til en kamp i serie- eller ungdomsrækkerne i området omkring Holstebro. Tæller vi også opgaverne som linjedommer med, så ender tallet på 133 kampe.

- Jeg elsker at dømme fodbold, og jeg synes faktisk, at kroppen har det bedst med at blive brugt. Jeg nyder bare at komme ud og servicere de unge fodboldspillere, siger Arnt Nørgaard, da vi fanger ham på mobilen midt i arbejdstiden. Alligevel forstyrrer vi ham ikke.

Nej, det er helt okay. Jeg har en meget forstående chef. Det er også derfor, jeg har kunnet dømme alle de kampe. Jeg får lov til at smutte lidt før, hvis der er en fodboldkamp, som skal dømmes, lyder det fra Arnt Nørgaard, som er gulvlægger på fuldtid ved siden af sin dommerpassion

Det er altså ikke fordi man kigger på livsforsikringen før hver gang, man skal ud at dømme fodbold. Arnt Nørgaard

Jeg har ikke haft de der dårlige oplevelser

Arnt Nørgaard har været fodbolddommer siden 1987, og han vurderer selv, at han har dømt mindst 2500 fodboldkampe siden. Det er dog bestemt ikke for at få en flot statistik, at han ofte trækker i dommertøjet.

- Jeg går ikke op i sådan noget. Og det er altså heller ikke for pengenes skyld, for det ville være for bøvlet, hvis det var sådan, jeg skulle få smør på rugbrødet. Jeg har det bare bedst, når jeg dømmer, lyder det fra den dybt rutinerede fodbolddommer, som samler på gode oplevelser fra fodboldbanen. Og dem er der mange af.

- Jeg har aldrig haft de der dårlige oplevelser (som bliver fortalt i medierne, red.). De positive ting er klart, klart i overtal. Jeg synes den historie om, at det er træls at være fodbolddommer, er stærkt overdrevet. Det er altså ikke fordi man kigger på livsforsikringen før hver gang, man skal ud at dømme fodbold, siger han.

Foretrækker ungdomskampene

Når man kigger på Arnt Nørgaards kampe i 2021, så er de fleste serierækker repræsenteret. Alligevel er det kampene med de lidt yngre fodboldspillere, som han foretrækker.

- Sådan en kamp i U15 eller U16, er nok det allerbedste for mig. Her er det altid spillere, som gerne vil have en fed fodboldoplevelse og som ikke bruger så meget krudt på os dommere. Efter de kampe siger jeg næsten altid, at ”det var en fornøjelse”, fortæller Arnt Nørgaard, som beskriver sig selv som fodbolddommer på denne måde:

- Jeg er ikke sådan en dommer, som giver mange kort. Jeg plejer at sige, at jeg glemmer at skifte batterier på høreapparatet inden en kamp. Selvom jeg ikke bruger høreapparat, så er det det bedste billede, jeg kan give. Jeg gider ikke være sådan en, som nærmest er gal på alle, før kampen er startet. Vi skal jo bare ud at have en fed fodboldoplevelse, lyder det fra den dedikerede fodbolddommer, som ikke har planer om at lægge fløjten på hylden lige foreløbigt.

I første omgang gælder det en U15-kamp på søndag, hvor Skjern GF og Herning Fremad får glæde af den ivrige fodbolddommer.