Børnefodbolden er i centrum i dansk fodbold – også i Nordvestjylland. Med et mål om at sikre et kvalitetsløft i alle moder- og samarbejdsklubber har FC Thy Piger og DBU Jylland derfor netop indgået en aftale, som betyder at FC Thy Piger understøtter deres moder- og samarbejdsklubber i målet mod at blive DBU børneklubber.

Helt konkret udmønter det sig i, at FC Thy Piger tilknytter en særlig børneudviklingstræner, ligesom DBU Jylland stiller en klubrådgiver til rådighed med henblik på at støtte op om det fodboldfaglige og organisatoriske arbejde i de involverede klubber.

De ekstra muskler skal til sammen løfte børnefodbolden i det nordvestjyske område.

FC Thy Pigers moderklubber

 • Frøstrup Hannæs IF
 • IF Nordthy
 • Koldby-Hørdum IF
 • Nors BK
 • Thisted FC
 • Sjørring BK

FC Thy Piger vil tage ansvar
I den nordvestjyske klub er de glade for, de nu kan tilbyde samarbejds- og moderklubber endnu bedre støtte. Helt overordnet er der to grunde til, at FC Thy Piger er gået i ind i aftalen, fortæller formanden for klubben, Bent Andersen:

- Vi er afhængige af et godt samarbejde, og at der så mange piger som muligt, der spiller fodbold i området. VI har efterhånden så stærk en organisation, at vi gerne vil give noget tilbage til vores og moderklubber i en fælles bestræbelse på at skabe de bedste miljøer og at højne niveauet på hele børnefodbold-området, lyder det fra formanden, som fortsætter:

- Den anden grund er, at vi er licensklub, og det betyder, der er nogle formelle krav, vi skal leve op til. Det er blandt andet, at vi skal have ansat en børneudviklingstræner, men da vi ikke har børnefodbold i FC Thy Piger, giver det rigtig god mening, at vores moderklubber får gavn af sådan en person, lyder det.

FC Thy Pigers samarbejdsklubber

 • Løgstør IF 
 • Fjerritslev IF
 • MorsØ FC
 • HVA Sydthy
 • Aars IK
 • FS Midtthy

Et samarbejde der giver mening
Bent Andersen understreger i samme ombæring vigtigheden af, at samarbejdet med samarbejdsklubberne fungerer, og at de ikke får en oplevelse af, at FC Thy Piger stjæler deres spillere:

- Vi har selvfølgelig også en stor interesse i, at der foregår noget struktureret fodbold i samarbejdsklubberne. Vores mål er ikke at plukke spillere – vi mener, at børn og de yngste ungdomsspillere skal fortsætte i deres eksisterende klub, men de skal hjælpes på vej med kvalificeret træning, og han afslutter:

- Og så må de jo gerne have os i tankerne, når de bliver lidt ældre og rigtig gode.

Hos DBU Jylland er der også glæde at spore. Ove Lyhne, der er direktør hos DBU Jylland, sætter nogle ord på det:

- Vi ser meget frem til samarbejdet, og vi glæder os til at se, hvor det bringer børnefodbolden hen i området. Vi tror på, at mange klubber ønsker at prioritere børnefodbolden, og det er også den tendens vi kan se i hele Jylland. Nu vil vi i samarbejde med FC Thy Piger understøtte klubberne i deres udvikling, og det gør vi blandt andet med en børneklubvejledning, der skal fungere som en motivationsfaktor for netop udviklingen og gode miljøer i klubberne.

Støttet af Herrelandsholdet
Aftalen mellem FC Thy Piger og DBU Jylland er blandt andet blevet mulig, fordi Herrelandsholdet som en del af landsholdsaftalen har valgt at donere en sum af deres EM-bonus til børn i breddefodbolden. Pengene er med til at gøre det muligt at understøtte de nye børneudviklingstrænere, som skal hjælpe de mange børnetrænere i klubberne. I sidste ende er målet, at vi kan give børnene endnu bedre fodboldoplevelser.

Vil du vide mere? 
Hvis du og din klub er interesseret i at arbejde målrettet med DBU's børnestrategi, kan I kontakte børnefaglig rådgiver, Peter Davies på peda@dbujylland.dk eller 26246120.