Gennem et halvt århundrede har Flemming ”Dracher” Drachmann været frivillig i hjerteklubben, Hammel GF. De 50 års frivillige tjeneste blev for nylig markeret med noget så usædvanligt som en reklamebande ved Hammel GF’s Bane 1.

På reklamebanden står med store bogstaver ”Drachmanns Tribune”. Dermed er han fra nu og til evig tid sikret en plads på første parket til klubbens kampe.

Hovedpersonen blev overrasket, da bandeoverleveringen fandt sted, og han forklarer, at banden ligger på det helt rette sted.

- Det er jo en flot gestus, det havde jeg ikke regnet med. Banden står oppe ved klubhuset, hvor vi plejer at stå et par stykker og hænge, men pladsen er nu til fri afbenyttelse, lyder det fra Flemming Drachmann.

Klubben betyder alt
Gennem hele 40 år har Flemming Drachmann været kampfordeler for klubben. En opgave som er blevet noget mere overskuelig med indtoget af diverse it-muligheder, mener han.

- Til at starte med sendte vi jo breve, og der kunne gå 13 dage, før de nåede frem, så det var noget mere besværligt dengang. Det er blevet meget nemmere i dag, siger den 66-årige klubmand og tilføjer, at der dog stadig er noget at se til, ikke mindst fordi der bliver flyttet flere kampe end tidligere.

Det er ingen tilfældighed, at det frivillige arbejde i Hammel GF har fyldt en stor del i Drachers liv. Hans far var selv dybt involveret i Hammel GF, så det kom ”ganske naturligt”, at han selv blev engageret i foreningen.

- Den betyder sådan set alt. Det er der, jeg har befundet mig det meste af min fritid. Jeg vil altid have mit hjerte der, siger Flemming Drachmann.

Træner for Leon Andreasen
Faktisk var det ti år tidligere, tilbage i 1971, at den sindige østjyde påbegyndte sit virke i klubben. Det var som træner for børn i 8-12-års alderen. Siden har ildsjælen været træner for en lang stribe af klubbens hold, både pige- og drengehold.

Ikke mindst havde han fornøjelsen af at træne den tidligere AGF- og landsholdsspiller Leon Andreasen i en årrække.

- Jeg trænede Leon Andreasen, fra han var 12 til 17 år, indtil han begyndte i AGF. Han var faktisk ikke specielt god rent teknisk, men han havde til gengæld masser af vilje, som jo førte ham langt, siger Flemming Drachmann.

Derudover har Drachmann sine største trænersucceser i indefodbold, hvor det blev til en landsmester-titel med et pigeungdomshold, samt to drengehold, der gik hele vejen i de Jysk-Fynske Mesterskaber. Også i indefodbold.

Når han skal fremhæve, hvorfor han har brugt et utal af timer på frivilligt arbejde, så er det dog ikke de store triumfer, der bliver nævnt. Nej, det er fællesskabet.

- Det er det sociale, der er det gode ved det. Kammeratskabet når man sidder dernede og får en sodavand eller øl. Og så er det altid sjovt at følge med de spillere, som jeg tidligere har trænet. Selvom nogle af dem er blevet 50 år, lyder det afsluttende med et lille grin fra Flemming Drachmann.

I samme ombæring modtog Flemming Drachmann også DBU Jyllands Hædersemblem, som blev overrakt af ambassadør og tidligere regionsbestyrelsesmedlem i DBU Jylland Region 3, Jørgen Snog.