Efteråret er over os, og mange af efterårsturneringerne er så småt ved at gå på hæld. Det bliver koldere, og det betyder, at vi kan kommen indenfor at spille fodbold. Men hvis (kunst)græsset føles rarere under fødderne, skal du heldigvis ikke ret langt væk for at finde en.

I øjeblikket står der faktisk 185 færdige kunstgræsbaner i Jylland, som står klar til (også) at blive brugt i vinterhalvåret. Banerne er fordelt over hele Jylland, og det gør nok ikke så meget, da udendørs fodbold er det mest populære i vinterhalvåret – i hvert fald, hvis man spørger trænerne.

Trænerne er vilde med kunstgræs
I en rundspørge til danske fodboldtrænere svarede 65 % af de adspurgte trænere, at de foretrak at spille udendørs om vinteren. Og de mange kunstgræsbaner glæder Anders Kjær, der er projektleder for kunstgræs i DBU:

- Det er jo enormt positivt, at vi kan tilbyde så mange danske fodboldspillere at spille udenfor året rundt. Det er et større projekt at bygge sådan en bane, og det er glædeligt, at så mange klubber investerer i det for deres medlemmer.

I behøver ikke selv at have en kunstgræsbane for at spille på en
Med de stadig flere og flere baner vil der oftest være mulighed for at leje en kunstgræsbane hos naboklubben, hvis I ikke selv besidder en. Det fortæller Steffen Pedersen, der er tuneringskoordinator hos DBU Jylland:

- I vores kunstgræsturneringer for U11 og U12 finder vi lokationerne for kampene, og til de resterende turneringer oplever vi, at klubber kan leje sig ind ved de omkringliggende klubbers kunstgræsbaner, hvis de ikke selv besidder en. Så der er heldigvis masser af mulighed for at komme på ud at spille, hvis man ønsker det.

Masser af tilbud
DBU Jylland tilbyder masser af kunstgræsfodbold – også i efteråret. Det gælder fra U11 og op til U18/U19 for både piger og drenge. I kan læse mere om den herunder.