Der skal findes to jyske oprykkere til Danmarksserien for herrer inden sommerferien, og da de jyske serierækker for foråret 2020 er definitivt annulleret på grund af corona-krisen, bliver det et anliggende mellem de fire puljevindere fra Jyllandsserien 1 fra efteråret 2019.

Det har DBU Jyllands bestyrelse besluttet efter indstilling fra turneringsadministrationen.

Ønsket er helt overordnet, at de to oprykkere skal findes på fodboldbanen og ikke på skrivebordet. Derfor har bestyrelsen besluttet, at de fire jyske puljevindere, hvis det er muligt, inden den 30. juni skal spille to oprykningskampene (ude/hjemme) om de to pladser.

Senest den 8. juni tager DBU Jylland bestik af situationen og vurderer, om sundhedsmyndighederne og omstændighederne giver mulighed for at gennemføre de fire indspilskampe under rimelige vilkår. Oprindeligt havde DBU Jylland besluttet, at der skulle være truffet en endelig afgørelse senest den 31. maj, men datoen er udsat i håbet om at oprykningerne kan blive fundet på en sportslig korrekt måde.

Kampene afvikles således:

Frederikshavn fI mod Tjørring IF
Fuglebakken KFUM mod Horsens fS (*).

(*) Horsens fS blev nr. 2 i Jyllandsserien 1, pulje 3, men puljevinder Odder IGF kan ikke rykke op, idet klubben allerede er repræsenteret i Danmarksserien.

Tjørring IF og Horsens fS starter på hjemmebane.

Hvis det ikke bliver muligt at gennemføre oprykningskampene inden den fastsatte dato, vil oprykningspladserne automatisk tilfalde Frederikshavn fI og Fuglebakken KFUM, idet disse to hold som puljevindere opnåede flest points.

DBU Jyllands bestyrelse har med baggrund i den aktuelle force majeure-situation desuden besluttet, at de spillere der den 21. marts (datoen for første turneringskamp) var spilleberettiget for de pågældende klubber, er de spillere, som man må benytte i de pågældende kampe. Dette er for at undgå, at klubberne uhensigtsmæssigt sportsligt kan forstærke sig markant til de få resterende kampe.

Læs også:
Nedrykning suspenderes i Danmarksserien og Kvinde 1. division