Drilske driblinger, intelligente indlæg og smukke scoringer. Fodboldbanerne rundt omkring i Danmark ligger ikke længere øde hen. Regeringens genåbningsplan har betydet, at bolden har kunnet rulle i alle landets fodboldklubber siden den 11. maj.

Torsdag den 28. maj spilles der igen bold i 3F Superligaen, dagen efter starter NordicBet Ligaen, mens der i skrivende stund arbejdes på højtryk for, at også Gjensidige Kvindeliga snart kan begynde.

DBU har siden genåbningen af dansk fodbold arbejdet intenst for også at få afklaring på flere af de resterende elite-turneringer. Og det er der nu.

DBU’s Bestyrelse har besluttet, efter indstilling fra administrationen og opbakning fra Lokalunionerne, at suspendere nedrykningen for indeværende sæson i Danmarksserien (for herrer) og kvindernes 1. division.

Der skal dog fortsat findes oprykkere fra Danmarksserien, og derfor arbejdes der fortsat på at genoptage turneringen i et eller andet format fra den 8. juni i fase 3 af regeringens genåbningsplan uden anvendelse af test. Dette forudsætter, at der igen må spilles kampe i amatørfodbolden, og at forsamlingsforbuddet efter planen bliver hævet fra 10 til 30-50 personer.

Danmarksserien vil i den kommende sæson komme til at fungere som ’buffer-række’ med flere hold end normalt i rækken. Derfor skal der i den kommende sæson findes flere nedrykkere fra Danmarksserien, så 2021/2022-sæsonen igen bliver afviklet med det normale antal hold med 20 øst og 20 vest for Storebælt. Der ændres samtidig ikke i oprykningsreglerne fra Lokalunionernes højeste rækker til Danmarksserien i indeværende sæson. Der vil fortsat være oprykkere til Danmarksserien.

Den endelige udmøntning af Danmarksserien vil blive drøftet i DBU Breddes bestyrelse og Breddekomiteen inden godkendelse i DBU’s bestyrelse. DBU forventer at kunne melde mere ud om turneringsformatet for Danmarksserien i løbet af næste uge.

Annulleringen af nedrykning for kvinde 1. division betyder, at turneringen ikke afvikles, da der hverken er oprykning eller nedrykning at spille om. Der vil stadig være oprykning fra bredderækkerne til kvinde 1. division, hvorfor kvinde 1. division gennemføres med flere klubber end normalt i den kommende sæson.

Futsal-DM, hvor der spilles om kvalifikation til Futsal Champions League, kan muligvis genoptages med et slutspil i medio juni/start juli, men det afhænger af, om fase 3 giver mulighed for træning og kamp.

Annullering af turneringer
Følgende rækker er fra dags dato blevet suspenderet uden en rækkevinder, pokalvinder eller dansk mester:

 • U18 DM – Piger
 • U15 Liga – Drenge
 • U17 Liga – Drenge
 • U17 Division – Drenge
 • U19 Division – Drenge
 • M+32 Pokal
 • M+40 Pokal

U19 Ligaen for drenge er ligeledes annulleret, men DBU arbejder på, at ligaen gennemføres med deltagelse af de syv øverste klubber i den nuværende stilling for at finde deltager i næste sæsons Youth League og Baltic Cup. Gennemførsel af et eventuelt slutspil er ligeledes under forudsætning af, at den yderligere åbning i fase 3 følger planen.

Force majeure-reglen om suspenderingen af de ovenstående turneringer træder i kraft, fordi det ikke er muligt at afvikle rækkerne fuldt ud inden den 30. juni. Dette fremgår af DBU’s turneringspropositioner.


FAKTA OG KRITERIER
DBU’s beslutninger om fortsat afvikling eller annullering/suspendering af diverse turneringer sker på baggrund af disse kriterier:

 • Kun turneringer, hvor der er noget på spil i form af UEFA-pladser eller oprykning prioriteres gennemført – og afventer fase 3
 • Den sportslige fairness i forhold til den nuværende stilling er det overvejende princip for etablering af slutspil eller forkortet afslutningsspil.
 • Hvis rækken aflyses uden at spille flere kampe, findes oprykkere/holdene til deltagelse i UEFA-turneringer ud fra de mest sportslige fair principper
 • Så vidt muligt findes der ingen nedrykkere (sker i koordinering med omkringliggende rækker, samt propositionsændringer for 2020/2021-sæsonen)
 • Såfremt rækken ikke kan færdigspilles tæt på den oprindelige plan, kåres der ingen danmarksmester/rækkevinder.