På grund af corona-krisen har det i år været nødvendigt at afgøre oprykningen til Danmarksserien for herrer via oprykningskampe mellem de fire puljevindere fra efterårets Jyllandsserie 1.

Returkampene i de to opgør blev afviklet her i weekenden, og udfaldet blev, at oprykningspladserne tilfalder Horsens fS og Tjørring IF.

Horsens fS vandt sin første kamp mod Fuglebakken KFUM med 2-1, og da det lykkedes at holde 0-0 i returkampen i Aarhus i overværelse af omkring 350 tilskuere, ikke mindst via storspil af den 43-årige tidligere superliga-keeper, Søren Jochumsen, var oprykningen en realitet.

Dermed er Horsens-klubben tilbage i danmarksserien efter 11 års fravær.

Sikker oprykning

Det skal endda noteres, at Horsens fS såmænd ”kun” blev nr. 2 i Jyllandsserien 1, pulje 3 i efteråret, men da puljevinderen Odder IGF var ikke berettiget til at deltage i oprykningskampene, idet klubben allerede er repræsenteret i Danmarksserien, overgik kvalifikationsmuligheden til HfS.

Den østjyske klub får følgeskab i Danmarksserien af Tjørring IF, der over to kampe besejrede Frederikshavn fI med sammenlagt 5-2. Midtjyderne vandt 3-0 på hjemmebane i den første kamp, og da holdene spillede 2-2 i returkampen på Empire Stadium i Frederikshavn, blev Tjørring IF en sikker oprykker til Danmarksserien, mens nordjyderne må tage endnu en sæson mere i Jyllandsserien.

Stor interesse for kampen

Ligesom i Aarhus var der stor interesse for kampen i Frederikshavn. Faktisk var der kø ved indgangen, og ifølge Kanal Frederikshavn var der en del folk, som ikke har været på Frederikshavn Stadion i flere år, som dukkede op i håbet om at være vidner til en minderig fodboldoplevelse.

Kampen markerede i øvrigt et trænerskifte i FfI. Troels Gaardbo takkede af efter at have ført holdet fra Serie 2 til Jyllandsserien, og han afløses nu af Peter Enevoldsen.

Med de overståede oprykningskampe har det nu også været muligt for DBU Jylland at færdiggøre puljeinddelingen for Jyllandsserien for efteråret 2020.

De fire Jyllandsserie-puljer kan findes her.

 

Læs også:

Fire jyske klubber i spil til to DS-oprykninger