Udover kilometer i benene giver en dommeruddannelse dig en masse spændende udfordringer, vigtige kompetencer og gode oplevelser på og uden for banen. Du bliver medlem af den samlede breddefodboldfamilie med relationer til spillere, trænere, ledere, dommere og klubber. Så får du ledererfaring, der efterspørges i erhvervslivet.


Hvor og hvornår kan jeg tage kurset?
Der er ledige pladser på dommergrundkurserne i Aalborg, Tilst, Horsens og Kolding. I Aalborg forløber kurset den 8., 9. og 16. februar, og tilmeldingsfristen er den 1. februar. Kurset i Tilst er planlagt til den 15., 16. og 23. februar, og tilmeldingen er åben indtil den 8. februar. Kurset i Horsens finder sted den 22., 23. februar og 1. marts, og tilmeldingsfristen er den 15. februar. I Kolding er datoerne 29. februar, 1. og 8. marts, og du kan tilmelde dig frem til den 22. februar.

Alle kursister starter med to timers e-learning hjemmefra. Herefter strækker et dommergrundkursus sig over tre dage, hvor du i første weekend har 2x7 timers teori. På den sidste dag afrundes forløbet med en elektronisk og mundtlig prøve af en times varighed. Derefter er du klar til at dømme tre uddannelseskampe.

Hvor tilmelder jeg mig?
Første led i DBU’s Dommeruddannelse er et dommergrundkursus, som du tilmelder dig hos din lokalunion. Her kan du se de kommende kurser med ledige pladser i DBU Jylland.

Aalborg den 8., 9. og 16. februar 2020. Tilmeldingsfrist den 1. februar.
Tilst den 15., 16. og 23. februar 2020. Tilmeldingsfrist den 8. februar.
Horsens den 22., 23. februar og 1. marts 2020. Tilmeldingsfrist den 15. februar.
Kolding den 29. februar, 1. og 8. marts 2020. Tilmeldingsfrist den 22. februar.

Hvad er prisen?
Prisen er 500 kr. og dækker undervisning, materiale, lovbog, eksamen og eksamensgebyr. Flere fodboldklubber tilbyder finansiering for sine medlemmer.

Hvad lærer jeg?
Et dommergrundkursus er for dig, der ønsker at lære de fundamentale redskaber til at lede en fodboldkamp. Det er et kursus med både praktisk og teoretisk indhold. Du får indsigt i fodboldloven og får kendskab til den praktiske del af fodbolddommervirket.

Du lærer at optræde som en myndig og neutral medspiller på banen, at styre begivenhederne med overblik og selvtillid samt at acceptere og sætte grænser for spillernes følelser og temperament.

Til sidst har du de formelle forudsætninger for at dømme fodboldkampe under lokalunionerne og DBU. DBU Dommerkort giver dig mulighed for at virke som fodbolddommer i både ungdoms- og seniorrækker.

Hvad er kravene for at blive fodbolddommer?
Kursister skal være fyldt 15 år på eksamenstidspunktet. Det forventes desuden, at en dommer til enhver tid kan leve op til de krav, som kampens niveau tilsiger.