Fodboldens betydning for lokalsamfundene, frivillighedens vilkår og børnefodboldens udvikling.

Det var nogle af de områder og temaer, som DBU Jyllands formand, Bent Clausen, satte fokus på i sin mundtlige beretning på lørdagens delegeretmøde i MCH Herning Kongrescenter.

Han sagde bl.a.:

- Fodbold kan noget helt specielt. Fodbold kan binde folk sammen på kryds og tværs. Fodbold kan skabe fællesskaber og sammenhold. Og i en tid hvor mange ting forandrer sig markant og med raketfart, er det bare så interessant at se, hvordan et fænomen som fodboldklubben stadig kan bevare og fastholde sin stærke position i rigtig mange lokalsamfund, sagde Bent Clausen.

På bilens bagsæde

 - En tidligere topleder i dansk fodbold sagde ofte: Der skal være en fodboldklub i hver en by. For tænk nu, hvis den næste Laudrup blev født i en by uden fodboldklub. Hvor skulle han så spille fodbold?

- Det med en fodboldklub i hver en by. Det er jeg 100 procent enig i. Og det er i øvrigt også det, som vi kæmper for hver eneste dag i DBU Jylland.

- Den lille talentfulde spiller tror jeg nu ikke vil gå tabt. For som tingene udvikler sig i øjeblikket, vælger hans forældre alligevel i højere og højere grad at sætte ham ind på bagsædet af en bil for at køre fordi den lokale klub for i stedet at køre rigtig mange kilometer til den nærmeste licensklub, sagde Bent Clausen og fortsatte:

Nødvendigt med lokale klubber

- Jeg tænker i langt højere grad på alle de små drenge og piger, som ikke bliver stemplet som kommende Laudrup’er eller hvis forældre synes, at deres børn nu engang bør spille fodbold sammen med deres venner og klassekammerater i lokalområdet. Hvor skal de spille, hvis der ikke er en lokal fodboldklub? Og hvor skal de fodboldinteresserede voksne mødes for at være aktive?

- Svaret er, at der skal være en fodboldklub i hver en by. Og derfor er det helt afgørende at foreningslivet og fodboldklubberne får den nødvendige opbakning i form af tilskud, faciliteter og så videre, understregede Bent Clausen.

Hvis man vil læse mere om DBU Jylland-formand Bent Clausens holdninger til breddefodboldens udvikling, kan man finde hans skriftlige beretning for 2019 her (PDF-dokument).