Det store hal-ur tikker højt, skoene hviner på halgulvet og bolden tordner mod mål.

Indendørs fodbold er lige så sjovt, som det altid er om vinteren. Og børnene? De ænser knapt corona-restriktionerne, som de for længst har tilpasset sig både i skolen, fritiden og derhjemme.


Er det farligt at lade børnene spille kamp?
Myndighederne har betonet vigtigheden af at lade børn og unge have et aktivt fritidsliv og ikke mindst fysisk aktivitet, også i en corona-præget virkelighed. Det har udmøntet sig i en dispensation fra forsamlingsforbuddet, således at børn og unge op til og med 21 år må være op til 50 personer samlet til idrætsaktiviteter, herunder kampe og stævner.

Vi har spurgt medrejsende forældre til et indendørs fodboldstævne, hvordan det så egentlig opleves at sende sit barn til fodboldkamp med corona-restriktioner. Og vi kan lige så godt afsløre: De oplever det positivt.

Indefodbold 201121 Spjald IT Holmslandglenn
Far til Mikkel (U12-spiller fra Holmsland GU) Glenn
- Børnene spekulerer ikke så meget over restriktionerne, de indordner sig bare under forholdene. De er glade for at have forældre med, selvom der ikke er så mange. Vi har mundbind på, når vi går ud og ind, og skal sidde ned under kampene, men det er slet ikke så mærkeligt, som jeg havde forestillet mig.
Indefodbold 201121 Spjald IT Spjaldvinnie
Mor til Villads (U12-spiller fra Spjald IF) Vinnie
- De er vant til restriktionerne fra skolen, så de har omstillet sig ret nemt. Villads har sin egen drikkedunk med og klarer omklædning og bad hjemme. Når myndighederne siger, det er trygt, så har jeg tillid til, at det kører forsvarligt.
Indefodbold 201121 Spjald IT Herningfremadmartin
Træner og far til Jacob (U12-spiller fra Herning Fremad) Martin
- Til dette stævne har hvert hold fået sin egen zone uden for banderne, og det giver faktisk et godt fællesskab. Fodboldspillet bliver mere intensivt, når de ikke styrter rundt mellem kampene, og de har godt af at røre sig, både fysisk og mentalt.