- Altså vi har da lige skullet tænke os godt om, men sådan rent praktisk har det slet ikke været så svært.

Sådan er dommen fra Ingrid Andersen fra Spjald IF, der har overstået klubbens første indendørs stævne som arrangørklub.

Normalt skal arrangørklubben klare opgaver som bemanding af tidtagerbord og sætte bolde frem, men corona-reglerne stiller lidt flere krav denne vinter.

Rengøring og tilskuere er forskellen
DBU Jylland sender en udførlig guide med ud til arrangørklubben, og den havde Spjald IF da også lænet sig godt op ad.

Indefodbold 201121 Spjald IT Ingridandersen
Kampfordeler i Spjald IF Ingrid Andersen
- Vi har haft en dialog med hallen først og fremmest. For hvem sørger lige for opstilling af stole til tilskuere, hvordan håndterer vi omklædning og hvem klarer rengøringen mellem puljerne.


Den dialog gik fint og nemt, og så var det bare med at tænke opgaverne igennem helt lavpraktisk. For at adskille holdene i selve hallen, havde klubben opsat minebånd, så der var dannet fem zoner uden for banderne. Så kunne hvert enkelt hold og dets tilskuere opholde sig samlet i hver sin zone, også mellem kampene.


Dialog og god kommunikation
Når så holdene ankom kort før første kamp, sørgede Spjald IF for lige at tage imod dem ved døren og forklare, hvad dagens corona-regler gik ud på. De blev peget i retning af deres zone og forældrene fik sat sig, så mundbindene kunne pakkes væk.

- Alle holdene var selv opmærksomme på guiden fra DBU Jylland, så omklædningen blev klaret hjemmefra, roser Ingrid Andersen de tilrejsende klubber.

Mellem puljerne var der indlagt en halv times pause til rengøring af bandernes topkant samt målstolper og overliggere, og så var der igen klar til at lukke nye hold ind.

- I vores egen klub har vi haft en fin kommunikation med forældrene. F.eks. kommer børnene fra 3-4 skoler og til udekampe kører man sammen med børn fra samme skole og med mellemrum på bagsædet, har Ingrid og hendes klubkolleger fra Spjald IF besluttet.

Hvert barn har fået udleveret sit eget spillesæt, så man kan møde op omklædt til kamp og klare tøjvasken selv.

Find det mulige i det umulige
Ingrid Andersens gode råd til andre arrangørklubber er at bryde corona-reglerne ned til mindre bidder, så man kan lave en praktisk model for inde-stævnerne. Så er det nemlig slet ikke så svært og egentlig ikke ret meget anderledes end udendørs.


- Og så er dialogen med hallen selvfølgelig vigtig. Det er min oplevelse, at der er stor vilje fra alle sider til at få det hele til at fungere, så længe alle har en konstruktiv tilgang, smiler Ingrid, der denne gang havde stævne i Spjald både lørdag og søndag.

Og så er hun i øvrigt begejstret for de lidt mindre puljer, der også er en udløber af corona-reglerne og forsamlingsforbuddet. For det giver nemlig masser af intensitet for spillerne under hele stævnet.

Læs mere
> Forældre: Trygge ved myndigheders blåstempling af indendørs fodbold
> Dommer: Med lidt fleksibilitet kører det også fint indendørs