MENU

Region 3: Pris til velsmurt østjysk fodboldklub

Gylling Boldklub fik torsdag aften i Brædstrup den prestigefyldte pris som ”Årets Fodboldklub i DBU Jylland Region 3”. Den lille fodboldklub har først og fremmest udmærket sig ved at være utroligt velfungerende.

Region 3: Pris til velsmurt østjysk fodboldklub
Fodboldformand, Rikke Nielsen, og kasserer, Lis Krogstrup, fra Gylling Boldklub er her flankeret af repræsentanter fra sidste års vinderklub, Seest Boldklub, og nyvalgt DBU Jylland Region 3-formand, Claus Warming. Foto: Martin Weibel

Nogen vil mene, at Gylling Boldklub er en af den slags klubber, som ikke gør det store væsen af sig.

Med adresse i en by som kun med lidt god vilje runder 650 indbyggere, og, på trods af sit østjyske postnummer, beliggende langt væk fra E45 og pulserende storbyliv, så er det kun naturligt, at man kan få den tanke.

Men intet kunne være mere forkert. For Gylling Boldklub er et fint eksempel på, at det ikke kun er mere medlemsrige fodboldklubber, som har vind i sejlene.

- Det her er historien fra en af de mindre fodboldklubber i Jylland, hvor det ikke er størrelsen, men indsatsen, der er afgørende. I klubben er man dygtig til samhørigheden og der er respekt for alle, lød det blandt andet fra Claus Warming foran salen i Brædstrup.

Hver syvende spiller fodbold


Gylling Boldklub har 97 fodboldspillende medlemmer. Dermed spiller flere end hver syvende af byens indbyggere fodbold. Og det imponerende tal er ingen tilfældighed. Der er nemlig konstant fokus på at gøre det attraktivt at spille fodbold i klubben - blandt andet ved at tilbyde deltagelse i stævner og på fodboldture til f.eks. Barcelona.

Herudover har klubben som mål at holde kontingentet nede og konstant have fokus på det gode klubmiljø. Gylling Boldklub er simpelthen en klub, hvor der er plads til alle.

Desuden har klubben fået uddannet både fodboldtrænere, dommere og ledere i det forgangne år. Blandt andet stillede man med ti mand til DBU-kurset Klubbens IT-værktøjer, for at stå stærkest muligt rustet til fremtiden på de digitale platforme. Men også på fodboldbanen bliver de svære at slå, for klubben har både haft trænere på C-, B1- samt B2-uddannelsen.

Sammen med hæderen fik Gylling Boldklub overrakt et banner og et trofæ som synligt bevis på bedriften.

Log ind