MENU

Region 1: Årets klub får alle med

Aalborg KFUM er netop blevet kåret til Årets Fodboldklub 2018 i DBU Jylland Region 1. Klubben er nytænkende og arbejder målrettet på at styrke fællesskabet på tværs af alder og køn.

Region 1: Årets klub får alle med
Aalborg KFUM Fodbold er Årets Fodboldklub 2018 i DBU Jylland Region 1. Fra Aalborg KFUM Fodbold er det til venstre sportslig koordinator Anders Christensen og til højre formand Anders Bredgaard, der modtager prisen af Kristian Nørgaard Thomsen (i midten).

Det var til klapsalverne fra 126 klubfolk, at Anders Christensen og Anders Bredgaard som repræsentanter for Aalborg KFUM Fodbold kunne modtage prisen ”Årets Fodboldklub 2018” til DBU Jylland Region 1’s årsmøde i loungen på Aalborg Portland Park onsdag 21. november.

Aalborg KFUM Fodbold er inde i en rivende udvikling og er både moderne og ambitiøs. Den vækstende klub, der ligger i det vestlige Aalborg, har gang i en stribe interessante tiltag. 

Efterskoleelever tilbage på banerne

En af de helt store udfordringer for mange jyske fodboldklubber er, at fodboldspillerne tager på efterskoleophold i 9.- og 10. klasse. I alt for mange tilfælde kommer spillerne ikke tilbage til fodbolden efter endt efterskoleophold.

Det er dog ikke tilfældet i Aalborg KFUM Fodbold, hvor de kan mønstre ikke færre end 79 medlemmer i henholdsvis U19 Drenge (59 spillere) og U18 Piger (20 spillere).

- Vi havde løbende dialog med både drengene og pigerne, og kort før sommerferien afholdt vi fællesspisning med efterskoleeleverne og andre interesserede, hvor vi diskuterede mulighederne for efteråret 2018, skriver Anders Christensen i klubbens indstilling til prisen.

- Det var vigtigt for os, at vi lyttede til de unges ønsker omkring træningen og niveau, og at vi havde plads til alle.

Det lykkedes især på drengesiden med et U19 Liga 1-hold med plads til de mest seriøse, og samtidig to U19 Liga 3-hold, hvor der er plads til mere hygge.

Fællesspisning for hele klubben

Hygge er der også i Aalborg KFUM Fodbolds klubhus, når de afholder fællesspisninger for alle i og omkring klubben. Det gør de mindst otte gange årligt.

- Alle lige fra U6 til de ældste oldboys kan deltage. Det er for alle spillere, søskende, forældre og bedsteforældre. Vi er mellem 400-600 pr. gang, og de enkelte holds forældre hjælper til med de mange praktiske ting. Det er en kæmpe succes, lyder det fra klubbens indstilling.

Der er også fællesspisning for de enkelte ungdomshold af begge køn, ligesom klubben desuden lægger klubhus til fester for flere af ungdomsholdene. 

- Vi gør en indsats for at lave arrangementer på tværs af kønnene for at styrke fællesskabet i Aalborg KFUM Fodbold, skriver de videre.

Blå tråd og unge trænere

Men det er bestemt ikke fællesspisning og hygge det hele. Klubben har også fra efteråret 2018 indført ”Den Blå Tråd”, som er en hjælp til klubbens børnetrænere.

- Den Blå Tråd er lavet med udgangspunkt i DBU’s oplæg til aldersrelateret træning samt KFUM’s egne principper om god børneskik, fremgår det.

45 frivillige trænere deltog i klubbens introduktion omkring Den blå Tråd, hvor der både var præsentation, teori og praktik på banerne.

Derudover arbejder ledelsen i Aalborg KFUM Fodbold også på at åbne unge menneskers øjne for trænergerningen. Det gør de både for at dygtiggøre de unge, men også give dem følelsen af, at de er værdsat af klubben, så de bedre kan fastholde dem.

Det er blot nogle af årsagerne til, at Aalborg KFUM Fodbold nu kan kalde sig ”Årets Fodboldklub 2018” i DBU Jylland Region 1.

Log ind