MENU

Bent Villumsen er gået bort

Det er med stor sorg, at vi har modtaget budskabet om, at Bent Villumsen ikke længere er iblandt os. Han døde tirsdag middag efter et længere sygdomsforløb. Læs mindeordene fra DBU Jylland her.

Dødsfald

MINDEORD:

Det er med stor sorg, at vi modtaget budskabet om, at Bent Villumsen ikke længere er iblandt os. Han døde tirsdag middag efter et længere sygdomsforløb.

Dermed har vi i DBU Jylland mistet en god og nær ven, et fint menneske og en højt respekteret ambassadør for vores organisation. Og fodbolden er blevet fravristet en stor ildsjæl og børnefodbolden en af sine største forkæmpere.

Bent blev ramt af knoglemarvskræft for omkring fem år siden, og trods de dystre udsigter insisterede Bent på at få det bedste ud af livet helt til det sidste. Sammen med sin hustru Tina, og den store kreds af gode venner, som rykkede sammen omkring dem, formåede han også gennem svære og mørke perioder at finde lys, livsglæde og energi.

Hans ukuelige tilgang til livet midt i den dødelige sygdom var både imponerende og smittende. 

Bent gjorde en kæmpe forskel for sin fodboldklub, Odder IGF og for sit lokalsamfund. Ikke mindst børne- og ungdomsfodbolden stod hans hjerte ekstra nær, og vi vil tro, at samtlige fodboldspillende børn i Odder på et eller andet tidspunkt var under Bents vinger, enten via fodboldskolen, eller også via den almindelige træning i klubben. 

Bent fungerede i de sidste mange år – og så længe sygdommen gjorde det muligt - som fast træner for de yngste spillere i klubben. Bent var deres indgangsportal til fodboldlivet, og han slog bevidst en særlig tone an – både over for børn og forældre. Fodbolden skulle først og fremmest være sjov og inkluderende, og han behandlede alle med stor respekt – uanset baggrund og færdigheder. Samtidig benyttede han lejligheden til at få aktiveret forældrene som frivillige, således at de var klar til at fortsætte som trænere og ledere i klubben.

Han begyndte selv som aktiv i klubben som otteårig, men et brækket ben satte en stopper for den videre karriere, netop da han var rykket op som senior. Allerede på dette tidspunkt var Bent dog godt i gang med sit første hverv som ungdomstræner i klubben. 

Det var i 1976. Og det var bare begyndelsen.

Han fungerede som frivillig i klubben i 42 år, indtil kræftsygdommen satte en definitiv stopper for hans muligheder for at færdes på grønsværen. Men selv til det sidste udførte han opgaver for klubben, og i øvrigt også DBU Jylland, og var stærkt engageret i og optaget af fodboldens fremtid og udvikling.

Heldigvis oplevede Bent, hvor stor respekt og anerkendelse han nød i både lokalsamfundet og i fodboldverdenen generelt. Det var vi vidner til på tætteste hold, da han Kr. Himmelfartsdag 2018 blev udnævnt til æresmedlem i Odder IGF som blot den tredje nogensinde i klubbens mere end 100-årige historie. Det skete i pausen i 2. divisionskampen mellem hjemmeholdet og B93, og som Odder IGF selv meget rammende skrev på sin Facebook-side, er det sjældent, at pausen er den største oplevelse til en fodboldkamp. Men sådan var det den dag. Langt størstedelen af de knap 700 tilstedeværende tilskuere var ikke mødt frem for at se fodbold. De var der for at hylde Bent. Det var en bevægende dag.

Bents fodboldhjerte var større end de flestes. Det samme var hans passion for at gøre noget for andre. Han kæmpede altid for at skabe gode rammer for dem, som måske godt kan blive lidt overset i en fodboldklub - børnene, tredjeholdsspillerne og alle de andre, som ikke altid stod forrest i køen til at blive tilgodeset.

Bent Villumsen begyndte som frivillig leder i DBU Jylland i januar 2005. Han blev medlem af Region 3’s bestyrelse fem år senere, og i januar 2016 blev han formand for Region 3 og medlem af DBU Jyllands bestyrelse.

Vi vil alle i DBU Jylland savne Bent. Han bidrog med så meget – som menneske og som frivillig leder i vores organisation. 

Bent blev 58 år.

Æret være hans minde

Bent Clausen
Formand
DBU Jylland

Claus Warming
Formand
DBU Jylland Region 3

Log ind