Som et ny tiltag lancerer DBU Jylland "Ugens træningsøvelse". Hver uge frem mod sommerferien vil vi offentliggøre en ny, inspirerende træningsøvelse. Denne uge kan du finde en øvelse, som kan benyttes fra U10 og opefter, som gør dit hold dygtigere i det høje genpres.

Hver eneste uge vil DBU Jyllands offentliggøre en ny træningsøvelse i vores nyhedsstrøm. Så har du altid ny inspiration, når dit holds fodboldtræning skal planlægges.

I denne uge er der tale om en øvelser, som dygtiggør spillerne i det høje pres. Og der er tale om en øvelse, som samtidigt er ganske hård, og derfor forbedrer spillernes konditionelle niveau.

God fornøjelse på træningsbanen.

5:5 med højt pres:

Der opstilles en bane på ca. 20*30 meter (tilpasses efter spillernes alder og niveau). Ved midterlinjen i hver side lige uden for banen opstilles to små (3-mands) mål, som vender skråt ind mod banen med åbningen (se tegning/illustration). I hver ende af banen opstilles et større mål (gerne 5-mands, men 8-mands kan også anvendes).

Der spilles 5:5, og reglerne er enkle. Hvert hold kan score i modstandernes store mål samt i de to små mål, der vender med åbningen (nogenlunde) samme vej. På den måde ”tvinger” spillets regler det forsvarende hold til at presse højt, da det boldbesiddende hold ellers blot kan score i de små mål med det samme.

Bemærk, at de små mål står uden for banen, så man kan ikke drible helt hen til dem, ligesom man heller ikke kan ”stå på mål” på dem. Instruktionspunkt for træneren er derfor at presse bolden og lukke vinkler i stedet for at ”dække målet op”. Hvis det boldbesiddende hold lykkes med at overspille det første pres, ”tvinges” det forsvarende hold igen til at arbejde hjem i banen, da det ellers er ret let at score på det store mål.

Det er en rigtig hård øvelse for spillerne, da der er meget løb med høj intensitet, så afmål arbejdsperioder og pauser herefter. Et bud kunne være 4 minutters arbejde og 1 minuts pause.