Fodboldforsker på seminar for pigetrænere

Når DBU Jylland holder inspirationsdag for pigetrænere i Hjørring den 17. marts byder programmet bl.a. på tidligere landsholdsspiller Christina Ørntoft, som i dag forsker i børnefodbold på SDU. Du kan stadig nå at melde dig til.



DBU Jylland afholder inspirationsdag for pigetrænere (U5-U12) den 17. marts i Hjørring. Foto: www.fodboldbilleder.dk

67 A-landsholdskampe, en professionel karriere i Brøndby og LDB FC Malmø samt EM- og VM-slutrunder på cv’et. Christina Ørntoft går til sin forskning i fodbold med en solid baggrund i egne erfaringer fra banen.

Snart kan du opleve hende dele ud af både forskningsresultater og egne oplevelser som spiller, når DBU Jylland inviterer til seminar for pigetrænere i Hjørring den 17. marts.

- Vi har lavet masser af forskning om fodbold på børneområdet. Jeg vil komme ind på, hvad studierne har vist, at fodbold kan give og gøre og primært fortælle om vores studier med børn i 3. og 5. klasse. Jeg vil også trække pigerne ud og fortælle, hvad undersøgelserne har vist for dem, siger Christina Ørntoft, der arbejder på en ph.d. i fodbold og sundhed ved Syddansk Universitet.

- Samtidig vil jeg dele mine egne oplevelser og udfordringer som spiller og mine erfaringer fra sidelinjen, hvor jeg i dag er fysisk træner for kvindelandsholdet, fortsætter hun.

Træningsøvelser med hjem


Christina Ørntofts ph.d.-projekt handler om skoleprojektet FIFA 11 for Health, som undersøger de sundhedsmæssige påvirkninger hos 5. klasses elever, der spiller fodbold i to gange 45 minutter i 11 uger.

I den forbindelse har forskerne udviklet en lang række træningsøvelser, som du nu kan få glæde af.

- Jeg vil fortælle, hvordan vi rent praktisk laver vores undersøgelser, så deltagerne kan få nogle ideer med hjem til forskellige typer øvelser. Derudover ser jeg frem til en masse snak og gode diskussioner med alle trænerne, lyder det fra Christina Ørntoft.

Flere informationer


Seminaret henvender sig primært til børnetrænere for piger i alderen U5-U12.

Du kan læse mere om seminaret og se programmet for dagen her.

Tilmelding kan ske her.


Log ind