Unified-partnere søges til Special Olympics-landsholdet

Parasport Danmark søger otte partnerspillere til herrefodboldholdet, der i marts 2019 er en del af den danske trup til Special Olympics World Summer Games i Abu Dhabi.



Vil du vinde olympisk fodboldguld til Danmark og samtidig være med til at nedbryde fordomme om mennesker med udviklingshandicap? Så er chancen der nu.

Parasport Danmark søger otte partnerspillere til herrefodboldholdet, der i marts 2019 er en del af den danske trup til Special Olympics World Summer Games i Abu Dhabi – verdens største sportsbegivenhed næste år.

Et Unified-hold består af otte spillere med et udviklingshandicap og otte spillere uden handicap (partnere), der spiller fodbold på serie-niveau. Parasport Danmark mangler at udtage de otte partnere, der skal være årgang 1997-2000. Der lægges i udtagelsen vægt på, at partnerspillerne er ansvarlige og gode holdspillere.

Det danske hold skal udtages i maj 2018, og interesserede fodboldspillere skal hurtigst muligt – og senest den 7. maj – kontakte landstræner Allan Nielsen på optimisten@outlook.com

Om Special Olympics World Summer Games 2019

Special Olympics World Summer Games er en international sportsbegivenhed for atleter med udviklingshandicap. World Games afholdes hvert 4. år, senest i 2015 i Los Angeles, USA.
I marts 2019 er Abu Dhabi, der er hovedstad i de Forenede Arabiske Emirater, vært, og der forventes deltagelse af 7.000 idrætsudøvere og 2.600 trænere fra 170 lande. Det gør SOWSG til verdens suverænt største sportsbegivenhed næste år.

Der er i alt 24 idrætter på programmet ved World Games, og konkurrencerne afvikles fra den 14. til 21. marts. Delegationerne ankommer dog allerede den 8. marts, hvor der er indkvartering i en 'host town', der giver deltagerne mulighed for at snuse til den lokale kultur og tilvænne sig forholdene. Læs mere på www.abudhabi2019.org

Om Unified Sport

Unified Sport er et Special Olympics-koncept, hvor idrætsudøvere med og uden udviklingshandicap spiller på samme hold. Tanken er, at de ved at træne og spille sammen knytter livsbekræftende relationer og opnår en gensidig forståelse, der er med til at nedbryde fordomme om mennesker med udviklingshandicap.

Unified dyrkes i et voksende antal Special Olympics-idrætter, og holdene består af jævnaldrende spillere på omtrent samme sportslige niveau.


Log ind