Ildsjæl hædret for imponerende frivillig bedrift

Hvem kan skrive 74 år frivilligt fodboldarbejde på sit CV? Det kan Vejle Boldklubs legendariske fodboldleder, Robert Torntoft, såmænd, og det sikrede ham i dag jysk fodbolds højeste personlige anerkendelse, DBU Jyllands Guldemblem.

Guldemblem til Robert Torntoft
Vejle Boldklubs legendariske ildsjæl, Robert Torntoft (til højre), får overrakt Guldemblemet af DBU Jyllands formand, Bent Clausen. (Foto: Vejle Boldklub)


74 års frivilligt fodboldarbejde!

Den imponerende bedrift udløste tirsdag DBU Jyllands fineste hæder, Guldemblemet, til den 93-årige ildsjæl og frivillige fodboldleder, Robert Torntoft, fra Vejle Boldklub.

Guldemblemet gives til personer, som gennem en frivillig og ulønnet indsats har gjort en ekstraordinær indsats for fodbolden og fodboldklubberne.

- Og det siger vist sig selv, at Robert har, sagde DBU Jyllands formand, Bent Clausen, i sin tale til modtageren.

En overrækkelse som fandt sted i forbindelse med et arrangement i Vejle Boldklubs Seniorklub i lokalerne ved VB's eget museum, hvor ca. 60 personer var samlet for bl.a. at fejre VB’s guldhold fra 1958, hvoraf bl.a. Tommy Troelsen var til stede.

En vigtig ambassadør for Vejle

Siden DBU Jyllands Guldemblem blev indstiftet for snart 75 år siden, er der blot uddelt 82 af slagsen.

- Det er altså kun lederbedrifter ud over det sædvanlige, der kan udløse et Guldemblem. Og det er der i den grad tale om i dag, sagde Bent Clausen og fortsatte:

- Robert er en fodboldleder, som betyder og som har betydet utrolig meget for Vejle Boldklub og for klubbens omdømme. Det er faktisk blevet sagt, at en fodboldklub kan måles på skaren af frivillige ledere. Det tror jeg faktisk, at der er noget om. Vi har i fodbolden mere end nogensinde behov for dygtige frivillige ledere, og i det perspektiv er du et forbillede for os alle. Din frivillige indsats – og din dedikation til Vejle Boldklub – kan kun betegnes som legendarisk, sagde Bent Clausen.

Det begyndte i Horsens

Robert Torntofts frivillige gerning tog oprindeligt sin begyndelse i Horsens, hvor HfS gennem syv år havde stor glæde af ham som træner. Det var i perioden fra 1944 til 1951. Herefter blev han en del af Vejle Boldklub og har efterfølgende ydet en enorm og værdifuld frivillig indsats med opgaver som både træner og leder og en del af fodboldbestyrelsen i Vejle Boldklub.

Han har for sin ulønnede gerning tidligere modtaget en lang stribe anerkendelser, bl.a. DBU Jyllands Sølvemblem, DBU’s Sølvnål, DBU Jyllands Rejselegat, DBU Jyllands Hæderstegn, VB’s Sølvnål og VB’s Guldnål.

Tidligere har prominente VB-ledere som Eigil Jensen, Erik Råballe og Hugo Sørensen modtaget Guldemblemet.

Log ind