MENU

Guide: Bliv rigtigt indplaceret i U13

Alle nuværende U12-hold skal aktivt tilmeldes U13-rækken inden den 10. juni. Men hvordan finder man ud af at tilmelde sit U12-hold på det rigtige niveau i U13? DBU Jylland har lavet en vejledning, som kan hjælpe dig godt på vej.

Golden League godt i gang

Hvis du netop nu går og overvejer, hvilket niveau dit U12-hold skal tilmeldes på, når spillerne bliver U13 i efterårsturneringen 2018, er du næppe alene.

U13-rækkerne er nemlig inddelt i henholdsvis fem (U13 Drenge) og tre (U13 Piger) niveauer og med andre navne end de nuværende U12 A, B og C-rækker. Nogle U12 hold har desuden deltaget i Golden League i denne sæson.

Vi har derfor lavet nedenstående vejledning for at hjælpe dig og dit hold på vej til den rigtige tilmelding.

Sådan hedder U13 rækkerne

For drengenes vedkommende hedder rækkerne i efterårssæsonen 2018 (fra øverst til nederst) Liga 1, Liga 2, Liga 3, Liga 4 og C, mens der for pigerne bliver tale om Liga 1, Liga 2 og en C-række.

Det laveste niveau (C-rækken) hos både drengene og pigerne administreres regionalt, men de resterende niveauer administreres centralt (altså således at Jylland turneringsmæssigt ses som eet område).

Anbefalinger til tilmelding

Det vigtigste, når holdene skal tilmeldes efterårsturneringen, er, at de indplaceres på et passende sportsligt niveau – først og fremmest af hensyn til de unge spilleres matchning og udvikling.

Derfor har DBU Jylland lavet nogle generelle anbefalinger til, hvordan man kan tilmelde de kommende U13-hold:

Piger:

• De hold, som har klaret sig godt i forårets U12 Piger A bør tilmelde sig efterårets U13 Piger Liga 1, som er det højeste niveau. Her deltager licensklubberne.
• De dårligst placerede A-hold bør tilmelde sig efterårets U13 Piger Liga 2. Det samme bør den bedste halvdel fra forårets U12 Piger B gøre.
• Det anbefales, at den nederste halvdel af holdene i forårets U12 Piger B og C-holdene vælger U13 Piger C.

Bemærk: U13 Piger C afvikles uafhængig af U13 Piger Liga 1 og U13 Piger Liga 2. Der er derfor ingen bindinger mellem U13 Piger C og de to andre niveauer. Man skal altså ikke være opmærksom på op-/nedrykningsreglerne af spillere her.

Det skal dog også bemærkes, at U13 Piger C ikke indgår i ombrydningen i vinterpausen. Det gør kun U13 Piger Liga 1 og U13 Piger Liga 2.

Drenge:

• Alle A og B-licensklubber kan tilmelde sig efterårets U13 Drenge Liga 1. Efter sidste tilmeldingsfrist vil vi så overføre dem til liga 1A, som kun er for A og B-licensklubberne. Hvis man ikke mener at have niveauet til liga 1A kan man også blive indplaceret i liga 1B. Det kræver dog, at man giver DBU Jylland besked om dette ønske.
• Alle T-licensklubber kan tilmelde sig efterårets U13 Drenge Liga 1. Efter sidste tilmeldingsfrist vil vi så overføre dem til liga 1B. Hvis man ikke mener at have niveauet til liga 1B kan man også blive indplaceret i liga 2 eller lavere. Der er fri tilmelding i alle niveauer.
• Hvis man har klaret sig godt i Golden League for U12 Drenge, og har stort set samme hold som U13, så anbefaler vi, at man tilmelder sig liga 1 og efter sidste tilmeldingsfrist hermed blive indplaceret i liga 1B. Her tænker vi specielt på hold der i Golden League har deltaget i Platin, Guld, Sølv og Bronze og som ikke forventer at miste mange spillere henover sommerpausen.
• Har man deltaget i Golden League som U12 Drenge, og været indplaceret i jern, eller har deltaget i en regional A-række, så anbefaler vi disse hold, at de tilmelder sig liga 2.
• Har man haft det svært i en regional A-række eller spillet B-række, så anbefaler vi at man tilmelder sig liga 3.
• U13 Drenge liga 4 er påtænkt til de hold, der som U12 har haft det svært i en B-række eller spillet C-række.
• U13 Drenge C er en regional række, hvor der principielt ikke er bindinger til de 4 andre U13 Drenge-rækker. Der er altså ingen regler om op-/nedrykning af spillere her. Eksempel: En klub har et hold i U13 Drenge Liga 4 og et hold U13 Drenge C. Her kan der rykkes rundt på spillerne mellem de to hold.

Hvis en klub har et hold i U13 Drenge Liga 2 og U13 Drenge Liga 4, så gælder de almindelige op-/nedrykningsregler af spillere, og der kan ikke frit rykkes rundt mellem holdene.

Bemærk: Holdene i U13 Drenge C indgår ikke i ombrydningen i vinterpausen. Det er kun U13 Drenge Liga 1, U13 Drenge Liga 2, U13 Drenge Liga 3 og U13 Drenge Liga 4, der ombrydes.

Tilmeldingen er åben

Tilmeldingen til efterårsturneringen er åben i KlubOffice frem til og med 10. juni 2018.

Det er vigtigt, at alle nuværende U12-hold tilmeldes i U13, da de ikke automatisk overføres.

Der er fri tilmelding i U13-rækkerne, men man må maksimalt tilmelde et hold i øverste niveau i både U13 Drenge og Piger. Bemærk i øvrigt, at vi har lavet en justering af drengenes turnering gældende fra efterårssæsonen.

Hvis man allerede har tilmeldt sine hold til U13 – og på baggrund af ovenstående ønsker at ændre i tilmeldingen kan det sagtens lade sig gøre via KlubOffice frem til 10. juni.

Vær desuden opmærksom på, at U13-turneringen i efteråret 2018 afvikles som 8:8 og i foråret 2019 som 11:11. Det kan have betydning for antallet af hold, som man skal tilmelde.

Læs også:

Find en komplet oversigt over en beskrivelse af alle ungdomsrækkerne fra U13 til U19 her (PDF-dokument).


Log ind