MENU

Teenagepiger har kickstartet pigefodbolden i Ulfborg

Pigefodbolden har igennem længere tid ligget stille i den vestjyske by, men nu har to 17-årige pustet nyt liv i klubbens døende pigeafdeling.


Anne Sig Bernhard og Sophie Krogh Jensen har sparket liv i SHN/Ulfborgs pigeafdeling. Foto: Søren Palmelund.

Før var de så få, at de måtte træne med drengene. Alternativet var ingen fodbold. Nu er de i omegnen af 20 piger fra 7 til 11 år.

Det er gået stærkt for pigefodbolden i SHN/Ulfborg i dette forår, og førstehjælpen er kommet fra uventet kant. I spidsen for det nystartede hold står nemlig to 17-årige piger og to lidt yngre hjælpetrænere, også piger.

Anne Sig Bernhard og Sophie Krogh Jensen sprang ud i trænergerningen med begge ben, da en forælder opfordrede dem til at starte et pigehold op.

- Det var en god mulighed for at starte noget, da jeg selv er ret træt af, at der ikke er fodbold for nogen i vores alder, fortæller Sophie Krogh Jensen.

Tilfældigvis modtog klubben samtidigt et tilbud fra DBU Jylland om forløbet ”Fantastisk fodboldstart for piger”, hvor en rådgiver fra DBU hjælper klubben i gang med pigefodbold.

- Holdet er startet på Anne og Sophies initiativ, og da DBU Jylland så kom med deres tilbud, tænkte vi, at det var med at slå til, for det giver alle muligheder for at få sat noget i gang og se, hvor det kan bringe os hen. Og det er gået over al forventning. Vi har faktisk også lige startet et seniordamehold i går, så det har sat nogle ting i gang i byen og i klubben, siger en glad Jan Hansen fra SHN/Ulfborgs fodboldudvalg.

Hjælp til træningsøvelser

Ifølge Anne Sig Bernhard og Sophie Krogh Jensen har DBU-instruktør Morten Madsen været guld værd i opstarten, hvor han har hjulpet med øvelser og struktureringen af træningen.

- Jeg kan huske første træning, hvor det var lidt svært. Men efter Morten har været her, har jeg fået meget mere blod på tanden, fordi vi har fået alle de øvelser, som står godt beskrevet. Så det tager ikke så lang tid at forberede, lyder det fra Sophie Krogh Jensen.

Den minimale planlægningstid passer de to handelsskoleelever godt, fordi det ikke går ud over lektier og fritidsaktiviteter. De nyder den ugentlige træningstime sammen med de yngre piger.

- Det er hyggeligt at være sammen med de små, og man bliver glad, når de spørger om nogle sjove ting. Og så kan jeg godt lide at se det, man får ud af det til sidst til kamp, lyder det fra Anne Sig Bernhard, som suppleres af Sophie Krogh Jensen:

- Det er jo bare en anden måde at få noget frisk luft i stedet for at løbe en tur, og så hjælper man klubben med at få startet noget op. Og pigerne interesserer sig for os; som folk siger, er vi jo deres forbilleder, og de vil gerne snakke med os. Det giver bare et eller andet, og så er man også social med nogle andre aldre.

Spillerne ser op til de unge trænere

De to teenagere fornemmer hos spillerne, at det gør en forskel for dem at have ældre piger som trænere. Det stabile fremmøde på omkring 20 spillere taler for sig selv.

- Jeg tror, det motiverer dem, at vi kan spille fodbold. Og så kan vi jo stadig huske, hvordan vi selv havde det med at starte til fodbold. Jeg tror, at piger kræver lidt mere socialt, og at de har det sjovt sammen samtidigt. Der skal være plads til hygge og til, at de kan lære det på en lidt anden måde med leg, vurderer Anne Sig Bernhard.

Jan Hansen, der er med på sidelinjen ved dagens træning, har hørt masser af positive reaktioner på klubbens nye pigetrænere.

- Jeg ved, at de små piger ser op til Anne og Sophie, fordi de er unge, friske piger, der er omgængelige og gode til de små. De ser op til, at det er piger, der træner dem, og ikke sådan nogle gamle hoveder som os andre, griner han.

- Det er rigtig positivt, for vi skal have de unge mennesker i gang til at bringe det hele videre. Vi gør alt, vi kan for at passe på dem og bakke dem op i det, fortsætter Jan Hansen, der selv har været fodboldtræner i 35 år.

DBU-instruktør Morten Madsen, der i dag er med det nye pigehold på træningsbanen for fjerde gange, tilskriver også holdets succes Anne Sig Bernhard og Sophie Krogh Jensens indsats:

- Klubben har været god til at melde ud, at nu er der pigefodbold, og så tror jeg, det allervigtigste er, at de har trænerne. Jeg har aldrig før oplevet, at to unge piger har sagt: ”Det tager vi os lige af”. Det er skide godt, og det er lige nøjagtigt der, vi skal hen, siger han.

Vil I også have fantastisk fodboldstart for piger?

Kan din klub bruge lidt hjælp til at få startet pigehold op?

DBU støtter ”Fantastisk fodboldstart for piger” økonomisk, så 40 klubber i 2018 og 40 klubber i 2019 kan købe forløbet for kun 2000 kroner.

Skal din klub være den næste? Send en ansøgning til Katrine Korsgaard fra DBU Jylland på kors@dbujylland.dk.

Læs mere om forløbet på
www.dbujylland.dk/fantastisk-fodboldstart-for-pigerLæs mere


Artiklen her er også bragt i DBU Jyllands fodboldmagasin, Jysk Fodbold. Du kan læse hele bladet lige her.

Log ind