MENU

Hobro-spillere gav julemærkebørn stor fodboldoplevelse

For syvende gang blev der i går afholdt stævne for landets julemærkehjem. Superligaholdet fra Hobro IK var med til at gøre børnenes fodbolddag helt speciel.180 børn fra landets fem julemærkehjem deltog i stævnet tirsdag den 10. juli. Hobro IK's Superliga-mandskab gav børnene en ekstra oplevelse. Foto: Jacob Ebsen Madsen

Der var store smil og god stemning på fodboldbanerne ved Hobro IK i går, da 180 børn deltog i det årlige fodboldstævne for landets fem julemærkehjem.

Hyggestævnet for børn, der på den ene eller anden måde har det lidt svært, har været afholdt siden 2012. Og i år fik nogle spillere, der ikke går på julemærkehjem, undtagelsesvist lov til at deltage. 

Hobro IK’s Superliga-hold lagde nemlig vejen forbi og var med til at give børnene en helt særlig fodboldoplevelse. De dømte kampene og overrakte præmier – og trods Superliga-start på fredag var der masser af overskud og tid til leg, træning og snak med børnene.

Klubben og julemærkehjemmet støtter hinanden
Stævnet blev afholdt i et samarbejde mellem Julemærkehjemmet i Hobro, Hobro IK og DBU Jylland. 

Klubben og julemærkehjemmet kender allerede hinanden godt fra andre sammenhænge, f.eks. et årligt sponsorarrangement, hvor der cykles penge ind til hjemmet. Omvendt støtter julemærkehjemmet op til Hobro IK’s hjemmekampe. En gestus, klubben værdsætter.

- Det er vigtigt for klubben at støtte op omkring julemærkehjemmene og ikke mindste vores naboer i Hobro Julemærkehjem, så vi kan støtte børnene i deres udvikling. Vi har sendt hele Superliga-holdet over og hjælpe til med stævnet, så børnene kan få en særlig oplevelse og spille lidt fodbold med nogle Superliga-spillere. Og man kan jo se, at det har været et stort hit. Her er fyldt med glade børn, og det bliver man selv glad for at være en del af, lød det fra Daniel Lindemann Jakobsen, presse- og kommunikationsansvarlig i Hobro IK. 

Stævnet viser fodboldens mangfoldighed
Til julemærkestævnet kåres der ikke et vinderhold – i stedet tilfalder titlen et samlet julemærkehjem. Alle deltagere får medaljer, og hvert hold kårer bedste kammerat og bedste fighter. Kampene spilles i stor fairplay-ånd, og der er plads til både øvede og nybegyndere.

Henrik Sloth fra DBU Jyllands samfundsudvalg fremhæver netop de værdier:

- De her stævner viser noget af det ypperste ved fodbolden – nemlig mangfoldighed. Alle kan deltage uanset forudsætninger, og børnenes glæde er lige så stor som hos spillerne, vi ser på tv til VM i øjeblikket, siger han.

Sammen med Henrik Sloth deltog DBU-formand Jesper Møller og Claus Warming, formand for DBU Jyllands samfundsudvalg.Log ind