Nu kan 15-årige drenge få senior-dispensation

DBU Jyllands bestyrelse har vedtaget en model, som gør det muligt for 15-årige drenge at opnå dispensation til at spille seniorfodbold, hvis særlige forhold gør sig gældende. Her kan du finde de præcise kriterier.

Ombrydning ungdom efterår 2011 - flash

Til årets delegeretmøde i Herning den 6. januar havde Ørslevkloster IF oprindelig stillet forslag om at gøre det muligt for 15-årige at spille seniorfodbold (de eksisterende regler siger 16 år). Forslaget skulle tilgodese de 15-årige drenge i de tilfælde, hvor en klubs seniorhold er eneste mulighed for at spille fodbold.

Udfaldet blev, at klubben trak forslaget. I stedet pålagde delegeretforsamlingen – på Ørslevsklosters opfordring - DBU Jyllands bestyrelse at udarbejde en model, som gør det muligt - efter ansøgning - at opnå dispensation i disse tilfælde.

Det er nu sket.

Bestyrelsen har fundet en model, hvor der tages højde for både at beskytte ungdomsspillerne, men hvor der samtidig gives den ønskede fleksibilitet.

Ordningen betyder, at Disciplinærudvalget kan dispensere fra Turneringreglementets § 7.1, såfremt følgende forhold gør sig gældende:

• Spilleren skal være fyldt 15½ år.
• Der må ikke være ungdomshold i klubben, hvor spilleren kan spille.
• Klubben må ikke have samarbejdshold-/klubber, hvor spilleren kan spille på ungdomshold.
• Klubben og forælder/værge skal bekræfte, at spilleren vurderes fysisk udviklet til at spille senior.

Ordningen træder i kraft med øjeblikkelig virkning, og det bliver DBU Jyllands Disciplinærudvalg, som i hver enkelt tilfælde skal tage stilling til dispensations-ansøgningerne.

Der kræves ikke et særligt dispensations-skema.





Log ind