Dommercamp: Fem nye dommere i Hjerting IF

21 nye dommere blev udklækket på den årlige dommercamp i Storvorde/Sejlflod Boldklub i uge 31. Heraf var hele fem af deltagerne fra Hjerting IF.


De unge dommeraspiranter på dommercamp i Storvorde/Sejlflod Boldklub. Foto: Thor Sørensen.

Vanen tro blev der afviklet dommercamp i Storvorde/Sejlflod Boldklub i sommerferien for unge mellem 15 og 20 år. En uge med fodboldloven i centrum er veloverstået for 21 ud af 23 deltagere, da de kom hjem med et funklende nyt dommerkort.

Blandt de 23 deltagere var hele fem af deltagerne fra samme klub, Hjerting IF.

Lars Zøhner sidder i bestyrelsen i Hjerting IF og er ansvarlig for klubbens hold fra U13-U17. Han mener, at dommergerningen for de unge kan være god en indgang til det frivillige arbejde.

- Vi tilbød dem at tage på dommercamp af to årsager: For det første vil vi meget gerne inddrage de unge i det frivillige arbejde i klubregi. Mange taler om at give dem en trænerpost, men det er meget vanskeligt at have tid til, når de også selv spiller fodbold, så nu forsøger vi med det her.

- For det andet vil vi gerne have færre af de forældredømte kampe, så de nye dommere skal gerne i gang med at dømme kampe for klubbens yngre hold, siger Lars Zøhner, hvis søn var blandt de fem Hjerting IF-drenge på dommercampen.

Coaching fra klubbens egne

De fem Hjerting IF-deltagere er alle blot 15 og 16 år. Og dommerressourcerne er allerede udnyttet af klubben, da en af de nye dommere dømte en intern træningskamp mellem to af klubbens ungdomshold. På sidelinjen var der opbakning fra rutinerede kræfter.

- Vi har erfarne trænere og dommere i klubben, som er med til at coache vores nye dommere, siger Lars Zøhner, der beretter, at debuten gik rigtig godt.

- Vi så dommercampen her i sommerferien som den bedste mulighed, da de netop har fri. Og så er det jo fedt, at de kan netværke med andre dommerinteresserede på deres egen alder. De har haft en rigtig god uge, og vi håber at kunne sende endnu flere af sted til campen næste år, slutter Lars Zøhner.

Læs mere

Dommercamp førte til 1. division


Log ind