10.000 kroner på højkant i Serie 2

I Frederikshavn har den lokale Serie 2-pulje i år været med ekstra kolorit. Hele fem hold fra puljen er fra Frederikshavn og omegn, og derfor har Nordjyske Bank og Kanal Frederikshavn givet holdene endnu mere at spille om.


Frederikshavn fI er gået gennem puljen ubesejret, og derfor kunne de sikre sig førstepræmien på 10.000 kroner. Foto: Kanal Frederikshavn



Der har været meget opmærksomhed om Pulje 11 i årets Serie 2. Ud af puljens syv hold har fem været fra Frederikshavn og omegn, og de mange lokalopgør har fået Nordjyske Bank, Kanal Frederikshavn og klubberne til at gå sammen om at gøre årets sæson ekstraordinær.

Tiltaget hedder Nordjyske Bank Ligaen, og det har været en pulje kørt ved siden af den almindelige pulje fra DBU. Her tæller kun resultaterne fra lokalopgørene, og der har været præmier hele vejen fra vinder til sidsteplads. Det hele er blevet dækket af Kanal Frederikshavn, der har lavet optakter, video fra før og efter kampene og artikler til hjemmesiden. En stor succes, hvis man spørger holdenes trænere.

- Vi har haft meget mere opmærksomhed omkring vores kampe, og det arbejde, der er blevet gjort, har været rigtig godt. Tilskuertallet er blevet væsentligt bedre for alle klubberne, og det har været sjovt med det ekstra pres og tænding, som det har givet, siger træner for Frederikshavn fI Christian Kærsgaard.

Hans hold har sikret sig oprykningen til Serie 1 med maksimumpoint, men derudover er de også blevet præmieret med 10.000 kroner fra hovedsponsoren Nordjyske Bank. Det bliver op til spillere og bestyrelse at finde ud af, hvad den skal gå til.

Interesse om breddefodbolden

I Skagen IK har man også været meget glade for årets afvikling af puljen. Både fordi det har givet ekstra lir omkring kampene og noget mere at spille for, men også fordi det har skabt en masse fokus på områdets hold.

- Vi vil rigtig gerne bidrage til, at der bliver skabt mere interesse omkring seniorfodbolden på breddeniveau, og det er jeg sikker på, at det her har gjort. Det har været flere tilskuere, og vi har tydeligt kunne mærke forskel på opgørene med hold indenfor Nordjyske Bank Ligaen og holdene udenfor, siger træner Jan Wrensted.

Han håber, at den ekstra opmærksomhed kan være med til at give seriefodbolden et boost.

- Vi oplever jo selv i Serie 2 og 3, at der bliver trukket hold på grund af afbud, så jeg håber, at det her kan være med til at give det et løft.

Ekstra lir

Udover præmierne til alle deltagende hold er der også præmie til turneringens topscorer, og der har både SIK og FfI spillere, der lægger godt til. Generelt har de mange tiltag omkring holdenes pulje været med til at hæve oplevelsen for alle involverede.

- Hvis vi får et straffespark mod Frederikshavn, så ved jeg da godt, hvem der skal sparke, og det er jo med til at give kampen lidt ekstra lir, selvom puljen er afgjort. Det giver et øget fokus både på banen og i omklædningsrummet, siger Jan Wrensted.

Christian Kærsgaard er enig i, at årets afvikling har gjort noget ekstra for seniorfodbolden i Frederikshavn.

- Det har været ekstra kolorit på kampene og træning, og jeg er sikker på, at alle, der har været med, har fået noget ud af det. Det har været en rigtig god turnering.

Du kan læse mere om Nordjyske Bank Ligaen hos Kanal Frederikshavn og på facebook.

Log ind