Serie 5-hold kører Superliga-style

Når FC Glesborg løber på banen i Serie 5, så er det med musik, fadølsvogn og en formand, der helst vil kaldes direktør. Håndbold er byens foretrukne sportsgren, men nu rummer den også en fodboldklub med store armbevægelser.


Udstyret er helt i orden, når FC Glesborg løber på banen. Her er det de to mænd bag klubben Henrik Elkjær (t.v.) og Jimmy Vestergaard. Foto: Privat.


Der mangler ikke noget i FC Glesborg. Der er eget logo på kampbolde og hjørneflag, både hjemme- og udebanesæt, fadølsvogn og tændt grill til alle hjemmekampe, musik i højtalerne og en træner med tilnavnet ”Mourinho”.

Det er praktisk talt kun antallet af træningspas, som adskiller FC Glesborg fra Superliga-holdene. For det bruger de slet ikke i den nordlige del af Djursland. Her er det kun kampene, som tæller.

- Vi forsøger at gøre tingene lidt anderledes her. I mange andre klubber spiller man fodbold og tager hjem. Sådan fungerer det ikke hos os. Vi har et kanon kammeratskab, og vi bliver hængende efter kampene og hygger os sammen, siger klubbens 45-årige formand, Jimmy Vestergaard.

Det var ham og næstformanden, Henrik Elkjær, som for to år siden besluttede sig for, at Glesborg skulle have en fodboldklub.

- Jeg har altid haft en drengedrøm om at starte egen fodboldklub, hvor man selv kan bestemme det hele, siger Jimmy Vestergaard med et smil. Og tilføjer dog:

- Vi hjælper hinanden med holdet, og alle i bestyrelsen har leveret et kanon stykke arbejde.

Utraditionel pengeinddrivelse

Som ny klub er det vigtigt, at der er styr på alle stumperne – ikke mindst den økonomiske del er væsentlig at have kontrol over. Her stødte klubben tidligt i planlægningsfasen på en stor udfordring.

- Vi har ikke fået noget støtte fra kommunen. Vi måtte selv købe alt udstyr, fx to 11-mandsmål til samlet 22.000 kroner. Det er en stor udgift for et nyt hold. Det kunne da også kun lade sig gøre med hjælp fra vores samarbejdspartner Djurssport.dk, siger den 45-årige sælger.

Samtidig arbejder klubben med et billigt årskontingent, der så bliver suppleret op af en, i fodboldkredse, lidt anderledes brugerbetaling.

- Det koster 100 kroner i kontingent pr. sæson. Derudover betaler spillerne 30 kroner pr. kamp, de deltager i. Det får lige økonomien til at løbe rundt. Og så er vi begyndt at lave arrangementer, fx grisefest i forbindelse med Champions League-kampe. Det giver penge på kistebunden, siger Jimmy Vestergaard.

Som en ekstra gimmick kan man i den lokale online sportsbutik købe FC Glesborgs spillesæt. Så kan byens borgere gå med klubbens logo på brystet.

Håndboldspillere på grønsværen

Hjertet i den lille by med 571 indbyggere banker ellers for en anden holdsport; nemlig håndbold. Galæonsfiguren er herreholdet i 3. division. Og netop byens håndboldspillere udgør en stor del af stammen på FC Glesborgs fodboldhold i Serie 5.

Ifølge fodboldklubbens formand, Jimmy Vestergaard, har de et ”ulækkert godt hold”, når de har mulighed for at stille med spillerne fra 3. divisionshold i håndbold.

- De har jo en super kondi og kan løbe hele kampen. De vil rigtig gerne spille fodbold, men det kan naturligvis ikke være på bekostning af håndbolden, siger formanden, som selv har lagt støvlerne på hylden på grund af nedslidte knæ.

- Der er heldigvis mange spillere udover dem. Vi har faktisk samlet set 54 spillere til ét hold. Så vi er begyndt at overveje, om vi skal oprette et andethold, fortsætter han.

Læs mere

Læs hele historien om FC Glesborg i det gratis fodboldmagasin, Jysk Fodbold


Log ind