MENU

Stort fokus på dommerrekruttering bærer frugt

I de kommende weekender afholder DBU Jylland dommergrundkursus i Tilst. Med et fuldt booket hold på 31 deltagere synes den ekstraordinære indsats, der er gjort for at tiltrække nye dommere, at give pote.DBU Jylland oplever øget interesse for dommergrundkurser. Foto: Henrik BjerregravKalenderen skriver nu forår og det betyder, at opstarten i DBU Jyllands udendørsturneringer for alvor er inden for rækkevidde.

Og det er ikke kun fodboldspillere, der er ved at gøre sig klar til at komme i kamp. Også de jyske dommere pudser støvlerne, og mange nye dommere forbereder sig på at påtage sig hvervet med fløjten, når DBU Jylland afholder kurser for dommeraspiranter i årets første måneder.

Ét kursus – 31 nye dommere

Et af dem afholdes i Tilst i weekenderne den 5.-6. og 12.-13. marts 2016, og med 31 tilmeldinger er der meldt fuldt hus på kurset.

- Det er udtryk for en positiv udvikling, og vi ser en stigende interesse for at blive dommer i Jylland generelt i år, lyder det fra Morten Rask Thomsen, formand for DBU Jyllands dommerudvalg.

- Det siger noget om, at der stadig er stor interesse for at blive fodbolddommer på trods af blandt andet udtalelser i medierne om, hvor svært det kan være at være fodbolddommer, fortsætter han.

Målrettet indsats giver resultater

Den store interesse for kurserne ser Morten Rask Thomsen som et resultat af det øgede fokus, DBU Jylland, de jyske dommerområder og dommerklubberne har haft på at rekruttere nye dommere.

- Der er blevet gjort en kæmpe indsats i samarbejde med dommerklubber i Jylland for at skaffe dommere nok. Der har været lavet målrettede indsatser i områder, hvor der er mangel på dommere, og det er sket med økonomisk støtte fra DBU’s breddedommergruppe, fortæller formanden.

Fodbolddommer på to weekender

DBU’s dommergrundkursus udgør fundamentet i den strukturerede dommeruddannelse. I alt otte åbne dommergrundkurser har været udbudt i forskellige jyske byer i januar, februar og marts 2016. Her til kommer et særligt forløb på ungdomsskolen i Skive.

De åbne kurser afvikles over to weekender og afsluttes med en prøve. Efter bestået eksamen får man sit dommerbevis og er berettiget til at dømme fodboldkampe på ungdoms- og seniorniveau under DBU og lokalunionerne, herunder DBU Jylland.

Se også

DBU Dommergrundkursus

Log ind