MENU

Sæsonstart 2016: Nu sparkes foråret i gang

På lørdag fløjtes der op til forårets første turneringskamp i DBU Jylland, når AaB’s U15 Elite-drengespillere tager imod Silkeborg IF.Nu kan det ikke vare længe, før der tages hul på forårssæsonen i DBU Jyllands centrale turneringer. Allerede på lørdag, den 5. marts, er AaB vært for årets allerførste, officielle turneringskamp i DBU Jylland.

Det sker når klubbens elitehold i U15 Drenge Vest-rækken tager imod Silkeborg IF i pulje 511. Spørger man AaB-drengenes cheftrænere om forventningerne til kampen, forudser de en tæt kamp.

- Vi har spillet forholdsvis lige kampe tidligere. Det er to hold, som står godt til hinanden, Silkeborg spiller også god possession-fodbold, som vi gerne vil, og det plejer at være svære kampe, fordi spillestilene ligner hinanden, siger Lars Noer Madsen.

Han står i spidsen for holdet sammen med Martin Mark, der understreger, at det er svært at spå om kampen efter en lang vinterpause. Han henviser dog fortrøstningsfuldt til de to holds kamphistorik:

- I efteråret vandt vi begge kampe mod Silkeborg, men vi spillede en tæt kamp i det seneste opgør, så vi forventer en tæt affære, hvor skarpheden i begge ender bliver afgørende, fortæller Martin Mark.

Tidlig sæsonstart på grund af tæt program

Den relativt tidlige sæsonstart i DBU Jyllands centrale turnering i år forklarer trænerne med de unge spilleres tætte program med mange kampe, stævner og talentsamlinger.

Fem af det nordjyske holds spillere i lørdagens kamp er inde omkring DBU’s talentsamlinger, og to af dem spiller på future-landsholdet.

Flere hold er klar til kamp i den kommende tid

Kampen i Aalborg er den første af knap 20.000 kampe i hele DBU Jyllands centrale fodboldturnering (inklusiv pokalkampe) i forårssæsonen 2016.

Den efterfølgende lørdag, den 12. marts, spilles der to kampe i den samme pulje (511), når Herning Fremad tager imod FK Viborg, og Skive IK gæster AaB.

Samme weekend tages der hul på Pulje 451 i U16 Drenge Vest-rækken. Her møder Skive IK Vorup FB på Egeris Kunstgræsbane i Skive.

De øvrige centrale 8- og 11-mandsrækker (med 10 kampe) kommer for alvor i gang til april, og senere på foråret starter de regionale turneringer – herunder alle børnetilbuddene – op.

Se også

Hold øje med offentliggørelsen af forårets puljer

Log ind