MENU

Ny DS-struktur kan sende flere hold under stregen

Efter sommerferien bliver der skåret i antallet af hold i Danmarksserien. Det kan have betydning for dit seriehold.Nogle hold kan risikere at skulle kæmpe lidt hårdere for at blive i rækken i foråret. Foto: Fodboldbilleder.dk


Med for lange kørselsafstande som overvejende argument, har DBU besluttet at skære i antallet af hold i Danmarksserien, så man går fra de nuværende 42 hold til 40 hold efter sommerferien.

Afhængig af en række faktorer, kan det have forskellig betydning for de jyske seriehold. Mens det i værste tilfælde betyder, at seks ekstra hold må indkassere en nedrykning i de jyske serierækker, kan det i bedste tilfælde betyde, at to færre hold rykker ned i hver række.

- Det er endnu alt for tidligt at fastslå, hvordan det præcis vil påvirke de forskellige jyske serierækker, men vi kender allerede nu de faktorer, som kommer til at spille ind på scenariet, lyder det fra Ole Frandsen, som er leder af DBU Jyllands turneringsafdeling.

Fra tre til fire puljer i Danmarksserien

Strukturen i Danmarksserien bliver ændret således, at man går fra de nuværende tre puljer til fire puljer, hvoraf de to er særlige vest-puljer, med hold vest for Storebælt. Til gengæld bliver hver pulje mindre, så man altså lander på i alt 40 Danmarksserie-hold på landsplan.

Det værst tænkelige scenarie er, at seks ekstra hold vil rykke ned i hver af de jyske serierækker. Det vil ske, hvis:
- De to nedrykkere fra 2. division begge er vest hold
- Der kun rykker et vesthold op fra Danmarksserien (pulje 2 og 3) til 2. division
- Det bedst placerede jyske hold på 3. pladsen i Jyllandsserien 1 vinder sin kval-kamp om at komme op i Danmarksserien

I bedste tilfælde vil to færre hold rykke ned til sommer i alle jyske serierækker. Det vil forekomme, hvis:
- Ingen vesthold rykker ned fra 2. division
- Fire vesthold rykker op fra Danmarksserien (pulje 2 og 3) til 2. division
- Nummer 13 og 14 i Danmarksserien, Pulje 2 er fynske hold
- Ikke begge vesthold rykker op fra det særlige kval-spil om at komme i Danmarksserien

Vi lander nok et sted mellem yderpunkterne

Ifølge Ole Frandsen er det mest sandsynlige resultat, at vi vil lande et sted midt i mellem de to yderpunkter.

- Selv om ikke kan sige noget med 100 procents sikkerhed, er erfaringen, at vi nok lander et sted midt imellem de to yderpunkter. Så det er trods alt yderst tvivlsomt, at vi ender helt oppe på seks ekstra nedrykningspladser i hver rækker, lyder vurderingen fra Ole Frandsen, som vi følge udviklingen tæt.

- Og så vil vi melde noget ud løbende. Men det er nok først, når vi kommer til slutningen af maj, at man begynder at kunne få et mere tydeligt indtryk af, hvor vi ender henne, siger han.

Læs mere

Du kan læse mere om den nye Danmarksserie her Se proportionerne for Danmarksserien her

Log ind