MENU

Få færre teenagere til at droppe fodbolden

DBU's nye koncept "Ungdomsfodbold 2.0" er en guide til at lægge en skræddersyet strategi i netop din klub for at fastholde ungdomsspillerne. Hør mere og få masser af tips og erfaringer på tre roadshows i Vejen, Holstebro og Aalborg i starten af april.

Ungdomsfodbold 2.0-roadshow i Horsens
Ungdomsforsker Søren Østergaard kan du opleve på 3 roadshows i Vejen, Holstebro og Aalborg i april (foto: Torsten Cargnelli)Kan man overhovedet forhindre, at teenagere får andre interesser end fodbold og dropper sporten i løbet af ungdomsårene?

Det er det store spørgsmål, som DBU's nye koncept "Ungdomsfodbold 2.0" har svaret på!
 
Træning på tværs af køn og alder og oplevelser udover fodbold er nogle af elementerne i den guide, de jyske trænere og ledere kan få på DBU Jyllands roadshow med overskriften Ungdomsfodbold 2.0. En målrettet og skræddersyet strategi tilpasset den enkelte klub kan afhjælpe frafaldet af de unge fodboldspillere og dermed måske også bygge bro til seniorfodbolden.

Grin, glæde og sammenhold

Ungdomsfodbold 2.0 er et koncept baseret på otte "Best practice"-klubber, som med succes har formået at fastholde ungdomsspillere. Konceptet giver konkrete værktøjer til at analysere og udvikle klubbens ungdomsarbejde i forhold til fastholdelse og kan findes helt frit tilgængeligt her på hjemmesiden.

Søren Østergaard, som er ungdomsforsker og sidder i DBU's ungdomsgruppe, klæder ungdomstrænere og -ledere på til arbejdet med teenagerne og så er der til hvert enkelt roadshow også hidkaldt lokale kræfter til at fortælle om deres erfaringer.

- Grin, glæde og sammenhold er nogle af de nøgleelementer, der skal være tilstede både til træning og til kamp. Og så skal man turde udfordre spillerne og lade dem føle sig betydningsfulde, lød nogle af rådene fra den mangeårige ungdomsleder fra FC Horsens, Maria Malmstrøm på roadshowet i Horsens i marts.

Tre roadshows mere i Jylland

Vil du også have inspiration og værktøjer til at fastholde ungdomsspillerne i netop din klub, så har du mulighed for at deltage i et af de næste tre roadshows i Jylland:
Mandag den 4. april i Vejen, kl. 18-21.30 - tilmeld her senest 29. marts
Tirsdag den 5. april i Holstebro, kl. 18-21.30 - tilmeld her 30. marts
Tirsdag den 12. april i Aalborg, kl. 18-21.30 - tilmeld her 6. april

Ud over oplægget fra Søren Østergaard vil du også til hvert af de tre roadshows få lokale erfaringer og cases lige til at tage med hjem og prøve af i din egen klub. Der vil være let fortæring til alle deltagere og prisen pr. deltager er kr. 100,-.

Se mere

Ungdomsfodbold 2.0
Socialt samvær skal stoppe frafald i ungdomsfodbolden
Behold de unge - få tips på roadshow
Ny inspiration til at fastholde ungdomsspillere
Få en guide til at fastholde ungdomsspillere

Log ind