MENU

Få en guide til at fastholde ungdomsspillere

Ungdomsforsker Søren Østergaard og U19-årgangsansvarlig fra FC Horsens, Maria Malmstrøm, gav deres bud på at fastholde ungdomsspillere i fodboldklubben mandag den 7. marts i Horsens. Flere roadshows med samme emne i starten af april - tilmeld dig nu.

Ungdomsfodbold 2.0-roadshow i Horsens
Ungdomsforsker Søren Østergaard sidder også med i DBU's Ungdomsgruppe, som har udviklet konceptet Ungdomsfodbold 2.0 (foto: Torsten Cargnelli)Relationer, teambuilding, træningsmiljø. Fine ord, men hvad dækker de over sådan helt konkret, når man skal planlægge en fodboldsæson for et ungdomshold?
 
Træning på tværs af køn og alder og oplevelser udover fodbold er nogle af elementerne i den guide, de jyske trænere og ledere kan få på DBU Jyllands roadshow med overskriften Ungdomsfodbold 2.0.

35 fodboldfolk havde med kort varsel tilmeldt sig roadshowet i Horsens mandag den 7. marts og de fik konkrete værktøjer med hjem til at styrke indsatsen for at fastholde ungdomsspillere i klubben.

Ungdomsforsker deler ud af erfaringerne

Ungdomsfodbold 2.0 er et koncept baseret på otte "Best practice"-klubber, som med succes har formået at fastholde ungdomsspillere. Konceptet giver konkrete værktøjer til at analysere og udvikle klubbens ungdomsarbejde i forhold til fastholdelse og kan findes helt frit tilgængeligt her på hjemmesiden.

Søren Østergaard, som er ungdomsforsker og sidder i DBU's ungdomsgruppe, fortalte engageret og underholdende i Forum Horsens om de tiltag, man forholdsvis enkelt kan implementere i sin egen klub, Herefter greb Maria Malmstrøm, U19-årgangsansvarlig i FC Horsens, taktstokken og gav endnu flere tips og idéer om de ting, der kan hjælpe til at fastholde de unge i fodboldlivet.

- Grin, glæde og sammenhold er nogle af de nøgleelementer, der skal være tilstede både til træning og til kamp. Og så skal man turde udfordre spillerne og lade dem føle sig betydningsfulde, lød nogle af rådene fra den mangeårige ungdomsleder fra FC Horsens. Se stikord fra hendes oplæg her.

Tre roadshows mere i Jylland

Vil du også have inspiration og værktøjer til at fastholde ungdomsspillerne i netop din klub, så har du mulighed for at deltage i et af de næste tre roadshows i Jylland:
Mandag den 4. april i Vejen, kl. 18-21.30 - tilmeld her senest 29. marts
Tirsdag den 5. april i Holstebro, kl. 18-21.30 - tilmeld her 30. marts
Tirsdag den 12. april i Aalborg, kl. 18-21.30 - tilmeld her 6. april

Ud over oplægget fra Søren Østergaard, vil du også til hvert af de tre roadshows få lokale erfaringer og cases lige til at tage med hjem og prøve af i din egen klub. Der vil være let fortæring til alle deltagere og prisen pr. deltager er kr. 100,-.

Se mere

Ungdomsfodbold 2.0
Socialt samvær skal stoppe frafald i ungdomsfodbolden
Behold de unge - få tips på roadshow
Ny inspiration til at fastholde ungdomsspillere

Log ind