Fodboldpiger spiller kamp til fordel for Knæk Cancer

Det gælder både håneretten men især kampen mod cancer, når to pigehold fra en nordjysk fodboldklub tørner sammen lørdag.



Pigerne fra Team Horne/Hirtshals støtter Knæk Cancer. Foto: Flemming Hejlesen
Målaktier, entre, kaffe og kage skal lørdag skaffe penge til kampen mod cancer, når Team Horne/Hirtshals U13- og U17-Piger spiller intern træningskamp.

Det som oprindeligt blot startede som en intern kamp om håneretten, har nemlig sidenhen udviklet sig til et støttearrangement for en langt større sag – og det har en af spillerne på U17-holdet æren for. Idéen opstod således, da en af spillerne sad foran fladskærmen og så et Knæk Cancer-program i ugens løb.

- Vi sidder og ser det her Knæk Cancer, og så spørger min datter, om ikke vi skal bruge kampen til at støtte det, siger Flemming Hejlesen, som er træner for klubbens U17-pigehold.

Budskabet spredt i hele Hirtshals

Formanden for klubbens pigeafdeling, Lene Lynggaard Jensen, har store forventninger til fremmødet til den interne kamp, som løber af stablen kl. 11.00 på kunstgræsbanen ved Hirtshals Idrætscenter.

- Budskabet har efterhånden bredt sig i hele Hirtshals by, og fra at vi bare skulle tage 20 kr. i entre, har det udviklet sig til både at inkludere salg af målaktier, kage og kaffe også, siger hun, og understreger, at det ikke er nogen tilfældighed, at pigerne i Team Horne/Hirtshals har fået idéen.

- Det er bare sådan nogle gode piger. De er så varme og er fantastiske til at tænke på andre end sig selv, siger hun.

Træner har selv købt målaktier

Flemming Hejlesen håber ligesom pigeformanden, at der er mange, som dukker op til kampen. Og han har selv gjort sit til, at der kommer lidt kugler i kassen.

- Jeg har meldt ud, at jeg vil give 50 kroner for hvert mål som U13-pigerne scorer mod os, og jeg vil give 10 kroner for hvert mål vi selv scorer. Og jeg ved, at der er flere andre, som vil støtte med målaktier. Der er bl.a. nogen, som har spurgt, om vi ikke kunne oprette en konto i MobilePay, siger træneren, som tror på stor opbakning fra byen.

- Der er sågar nogen, som har tilbudt at komme med kage og kaffe, selv om de ikke har børn, som skal spille med i kampen – og der er også mange, som har ’liket’ nyheden om kampen på Facebook, siger han.

Stor respekt for U13- og U17-pigerne fra Team Horne/Hirtshals, som gør deres for at Knække Cancer.

Posted by Jysk Fodbold on 23. oktober 2015

Log ind