Region 4: Sociale medier sender pris til Løjt

Løjt IF blev hyldet som Årets Fodboldklub i Sønderjylland til DBU Jylland Region 4’s årsmøde onsdag den 18. november i Vejen. Klubbens fokus på spændende rammer for breddefodbold er en stor del af baggrunden.

Årets Fodboldklub i Region 4 2015, Løjt IF (foto: LLN Press)
Løjt IF modtog prisen som Årets Fodboldklub repræsenteret af Carsten Lund (nr. 2 fra venstre) og Daniel Broders (nr. 3 fra venstre). Prisen blev overrakt af Claus Behrndt og Ole Velo Jensen fra DBU Jylland Region 4's bestyrelse (foto: LLN Press).

 


 
Fire tilskuere en småblæsende lørdag eftermiddag på stadion og en lidt anonym tilværelse i lokalsamfundet.

Sådan kan en del breddefodboldhold beskrives, men i Løjt er tonen en ganske anden. Forud fra klubbens kampe bliver optaktsvideoer og spillerinterviews lagt op på klubbens Facebookside, mens selve kampen jævnligt laves til et event med stadionspeaker, bolddrenge, musik over højttalerne og grillen klar. På den måde kan den lille sønderjyske by samle over hundrede tilskuere til en almindelig serie- eller ungdomskamp.

- Vi har en ambition om, at det skal være en god oplevelse at spille i Løjt IF, uanset om man er U6 spiller eller førsteholdsspiller på klubbens seniorhold, lyder det fra Årets Fodboldklub i DBU Jylland Region 4, Løjt IF.

Succes på flere fronter

Lokalt er der stor opbakning til klubben og et nystartet initiativ i foråret med Fodbold Fitness har givet ikke mindre end 33 fodboldaktive kvinder. Også på ungdomssiden er Løjt IF godt kørende på spindesiden, ud af 180 aktive ungdomsspillere er 80 af dem piger.

De mange aktive spillere kræver naturligvis også noget af klubbens mange frivillige kræfter. Derfor afholdes der minimum et årligt klubkursus for trænerne, ligesom alle frivillige bliver mødt med respekt og klubtegnebogen fremme, hvis de selv har fundet relevante kurser at udvikle sig med.

DBU Jylland har et par gange i det forløbne år gæstet Løjt Stadion med notesblokken fremme. I magasinet Jysk Fodbold er det blevet til en artikel om klubbens brug af sociale medier, ligesom en video med oprykningsjubel blev særdeles populær både på DBU Jyllands Facebookside Jysk Fodbold og på www.dbujylland.dk.

Måske Årets Fodboldklub i Danmark

Til at modtage prisen havde klubben sendt de unge kræfter i front: Carsten Lund og Daniel Broders modtog den ærefulde titel inkl. et stort banner og en statuette.

Med titlen som Årets Fodboldklub i Region 4 er Løjt IF samtidig meldt ind i kapløbet om at blive Årets Fodboldklub i Danmark.

Kandidaterne til denne pris er de fire regionale vindere i Jylland samt de fem vindere fra de øvrige lokalunioner i dansk fodbold. Den endelige vinder bliver udpeget ved Dansk Fodbold Award 2016.





Log ind