MENU

Region 3: Trofast klubmand gennem 50 år får pris

Hans Sørensen har gennem et halvt århundrede markeret sig i Havndal/Udbyneder IF. Nu modtager han Jyske Banks Gør-en-forskel-prisen 2015.Hans Sørensen bliver hædret med Gør-en-forskel-prisen i DBU Jyllands Region 3. Foto: Lorne Hollins

De sidste 50 år har Havndal/Udbyneder Idrætsforening nydt godt af en helt særlig mand. Hans Sørensen har gennem størstedelen af sit liv været aktiv i klubben, og han anerkendes nu for sin store frivillige indsats med Jyske Banks Gør-en-forskel-prisen 2015.

I klubbens indstilling lyder det blandt andet, at:

- Hans Sørensen er en institution for Havndal-Udbyneder Idrætsforening.

Og dén fine beskrivelse kommer man ikke sovende til. Til næste år kan Hans Sørensen fejre 40 år som kampfordeler, og han har bestridt diverse tillidsposter såsom formand for idrætsforeningen og senere fodboldafdelingen, siden han første gang kom i bestyrelsen i 1967.

Rejste langt for at kridte baner

Den trofaste klubmand beviste allerede som helt ung, at han var villig til at gå langt for klubben.

I starten af sine tyvere boede Hans Sørensen i Kalundborg på Sjælland, men afstanden afholdt ham ikke fra at give en hjælpende hånd med i klubben i Havndal. Mellem 1970 og 1973 tog han hver weekend turen hjem for at kridte banerne.

Senere var Hans Sørensen initiativtager til byens Sportsuge og Havndal Cup, som første gang blev afholdt i 1982, og han er stadig aktiv ved de årligt tilbagevendende begivenheder.

Klubrekord for træningsflid

Som spiller har Hans Sørensen også gjort sig bemærket i den lille klub.

- Hans har rekorden for træningsflid for fodbold i Havndal. I 17 år var han den, som var til de fleste træningspas. Sidst han fik prisen var i 1997, 48 år gammel, skriver klubben i sin indstilling.

Hans Sørensen er indehaver af DBU Jyllands Sølvnål, som han modtog i 1992, samt DBU’s Sølvnål. I 2008 kårede Randers Kommune ham som Årets Idrætsleder, og tidligere i år modtog han DBU Jyllands Hæderstegn.

Med Gør-en-forskel-prisen følger en check på 4.000 kroner.

Hans Sørensen kunne ikke være til stede på DBU Jylland Region 3’s årsmøde, og prisen vil derfor blive overrakt på et senere tidspunkt.

Log ind