MENU

Region 3: Klubber splittet om 28-dages regel

220 østjyske fodboldledere var samlet i Brædstrup onsdag aften til DBU Jylland Region 3’s årsmøde for at drøfte en række ændringer til DBU Jyllands regler og turneringer. Særligt et forslag om den særlige 28-dages regel splittede salen.Uenigheden var begrænset onsdag aften i Brædstrup. Foto: Marie Lauridtsen


71 østjyske fodboldklubber var onsdag aften samlet i Brædstrup, da DBU Jylland Region 3 inviterede indenfor til årsmøde.

På programmet var ikke mindst drøftelse af ændringer til DBU Jyllands regler og turneringer, og helt konkret skulle 15 forslag måles og vejes af de i alt 220 fremmødte fodboldledere.

Mens klubberne var helt klare i spyttet i deres ’nej’ til at droppe offside i Serie 6, og også helt entydigt vendte tommelfingeren ned til forslaget om at vende tilbage til helårsturneringer, var der noget større uenighed om Erritsø GIF’s forslag om at give hjemmeholdet større indflydelse på kamptidspunktet.

Revidering af 28-dages regel

Konkret argumenterede Erritsø GIF for, at den såkaldte 28-dages regel bør revideres, så hjemmeholdet selv kan bestemme, om weekendkampene bliver spillet enten lørdag eller søndag.

- Vi har haft tre seniorhold her i efteråret, og vi har lagt kampene forskudt af hinanden. Men vi har oplevet, at mange har bedt om at få flyttet kampene fra lørdag til søndag (som de kan forlange jf. 28-dages reglen, red.), og det har betydet, at ikke alle kan komme ud og spille i løbet af en weekend, motiverede Flemming Nielsen.

Kristian Nørgaard Thomsen gik på talerstolen efterfølgende og udtrykte sympati for forslaget – men understregede også, at forslaget kunne ende i et helt praktisk problem.

- Der er ingen tvivl om, at det det her kan betyde, at vi kan komme til at mangle dommere om lørdagen. Det betyder igen, at der kan komme flere ”døm-selv-kampe”, lød det blandt andet.

Efterfølgende strøg de grønne stemmesedler i vejret. Mens 30 stemte for forslaget var 72 imod.

Stor opbakning til halvårsturneringer

Bramming Boldklub havde foreslået at droppe halvårsturneringerne for seniorhold til fordel for turneringer, som varer et helt år.

Formanden for DBU Jyllands seniorudvalg, Lene Bengtsson, advarede imod at gå tilbage til helårsturneringerne.

- Vi er på tværs af regionerne enig om, at halvårsturneringerne fungerer bedst. Problemet ved helårsturneringerne er først og fremmest, at vi risikerer, at der kommer alt for mange ”ligegyldige” kampe. Og skulle det ske, at man rykker ned, så er der jo mulighed for at rykke op igen allerede efter et halvt år, sagde hun.

Herefter stemte bare én enkelt for forslaget, mens 117 stemte imod.

Sådan gik det samtlige forslag:

Oversigt over forslag
Nr Emne Ja Nej Bemærkninger
1 Kasserer ændres til økonomiansvarlig
x
Enstemmigt
2 Igangsætning efter spilpause
9 91
3 Afskaffelse af offside i Serie 6
1 117
4 Nedrykning af spillere mellem turneringshalvdele/turneringsår
7 106
5 Hjemmeklub bestemmer afviklingsdag ved uenighed
30 72
6 Helårsturnering for senior august-juni
1 117
7b Ændring af årgangene i pigeungdom


Forslag 7a trukket
8 Afskaffelse af JM for Jyllandsserie Herrer
x
Enstemmigt
9 Afskaffelse af DBU Jyllands Pokalturnering for Kvinder
x
Enstemmigt
10 JM-semifinaler på neutral bane

x Stort flertal
11 Ingen kvartalsspillere på øverste niveau i U13 og U14 Piger
67 19
12 Benyttelse af op til 3 U17-spillere på et U16 Drenge-hold
6 95  
13 8:8 U10 Drenge A-række
15 80  
14 Spilleformsskifte i vinterpausen for U13 Drenge og Piger
 - 2  Stort flertal
15  Spilleregler for målmanden i 8:8 børnefodbold


 Forslag trukket
Log ind