MENU

Region 3: Dronningborg er Årets Fodboldklub

På DBU Jylland Region 3's årsmøde onsdag aften i Brædstrup blev Dronningborg Boldklub kåret som Årets Fodboldklub i regionen. Det bringer klubben med i opløbet om at blive Årets Fodboldklub i Danmark.Michael Frederiksen og René Bauer modtog prisen som Årets Fodboldklub i DBU Jyllands Region 3. Lars Olesen (i midten), formand for Region 3, overrakte prisen. Foto: Marie LauridsenPrisen som Årets Fodboldklub i DBU Jyllands Region 3 blev onsdag aften overrakt på regionens årsmøde i Brædstrup. Dronningborg Boldklub løb med hæderen og fik overrakt prisen af formand i DBU Jylland Region 3, Lars Olesen.

Som repræsentanter for klubben modtog formand René Bauer og kampfordeler Michael Frederiksen prisen.

- Vi er stolte og glade for prisen og glæder os til at komme hjem og fortælle det, lød det fra René Bauer ved overrækkelsen.

I begrundelsen for at Dronningborg har gjort sig fortjent til hæderen, kom Lars Olesen blandt andet ind på klubbens store forældreengagement, de mange aktiviteter samt indsatsen for fællesskab og det sociale liv i klubben.

Klubben båret af forældreengagement

Dronningborg Boldklub blev karakteriseret som en velorganiseret klub med engagerede ledere. I klubbens indstilling til prisen hedder det blandt andet:

- Dronningborg Boldklub Fodbolds bestyrelse og trænerstab er kendetegnet ved stabile personer med stor erfaring og kontinuerlig lyst til de frivillige opgaver.

Klubben, der har godt 500 aktive medlemmer, er præget af stor forældreopbakning. Hele 95 procent af trænerne i klubben for stort set alle årgange fra U6 til Jyllandsserien er forældre.

Klubsammenhold er i højsædet

Det sociale liv og sammenhold er centralt i den måde, Dronningborg Boldklub fungerer på.

I indstillingen lyder det, at ”fællesskabet er omdrejningspunktet” i klubben. Der lægges eksempelvis en stor indsats i modtagelsen af nye medlemmer, og holdningen er, at alle spillere skal have positive oplevelser og føle sig godt tilpas i klubben.

Indsats for kurser og aktiviteter

Samtidig står Dronningborg Boldklub for udvikling af spillere og trænere på det sportslige plan og formår at være en breddeklub, der også udfordrer spillere på et højt niveau. Klubben har stor succes med at fastholde medlemmer op i seniorafdelingen.

På trænersiden har klubben deltaget med en del trænere på kurser i C-træneruddannelsen, og børneformanden er DBU C-licensinstruktør.

Endelig udviser klubben stort overskud i forbindelse med, at der arrangeres mange ekstra aktiviteter som for eksempel Kom ud af PomFRITTEN, DBU’s fodboldskole og De Åbne Randersmesterskaber – en begivenhed der startede med 40 hold i 2013 og i år er vokset til hele 160 hold.

Chance for at blive Årets Fodboldklub i Danmark

Sammen med titlen og hæderen modtog René Bauer og Michael Frederiksen et stort banner til klubhuset samt en statuette.

Titlen som Årets Fodboldklub i Region 3 fører automatisk til, at klubben er med i opløbet til Årets Fodboldklub i Danmark.

De andre kandidater til den pris er de tre andre regionale vindere i Jylland og de fem vindere fra de øvrige lokalunioner i dansk fodbold. Årets Fodboldklub i Danmark kåres ved Dansk Fodbold Award 2016. 

Log ind