MENU

Region 2: Ja til ændret JM-afvikling

Fodboldledere fra 67 klubber var mandag aften samlet til årsmøde i DBU Jylland Region 2 i Aulum Fritidscenter. De diskuterede bl.a. JM-afvikling, dispensationer og kampflytninger.

Region 2 årsmøde 2015
Ivan Frederiksen, Maabjerg IF, var en af de klubledere, der var på talerstolen på DBU Jylland Region 2's årsmøde i Aulum mandag aften.


Det blev generelt en stille og rolig aften, da repræsentanter fra 67 lokale fodboldklubber mandag aften var samlet til DBU Jylland Region 2's årsmøde i Aulum.

Der var dog en smule debat om enkelte forslag. Bl.a. Skjern GF's forslag om at ændre JM-afviklingen, således at semifinalerne frem over skal afvikles på neutrale baner, fordi kørselsafstandene i nogle tilfælde bliver urimeligt store på hverdagsaftener for nogle af ungdomsholdene.. I sidste ende fik Skjern GF stort medhold til oplægget.

Region 2's klubber sagde til gengæld klart nej til DBU Jyllands forslag om at afskaffe muligheden for at bruge kvartalsspillere på øverste niveau i U13 og U14 Piger. Til gengæld var der enstemmig opbakning til forslaget om at afskaffe DBU Jyllands Pokalturnering for Kvinder.

For at forslagene kan træde i kraft skal de endeligt vedtages på DBU Jyllands delegeretmøde i Herning i januar 2016.

I forbindelse med regionsformand Johanne Bergs beretning opfordrede Ivan Frederiksen, Maabjerg IF, DBU og DBU Jylland til at arbejde mere for fastholdelse af teenagere. Det udløste bl.a. en øjeblikkelig invitation fra DBU Jylland til at indtræde i det kommende visionsarbejde omkring netop teenage-fodbolden.

To nye i regionsbestyrelsen

På årsmødet blev det også besluttet at tilføre nye stærke lederkræfter til Region 2's bestyrelse.

De nye kræfter kommer i form af Henrik Flensborg Hansen og Johnny Krogh Hansen - begge erfarne foreningsformænd, der har været med til at præge deres respektive klubber gennem flere år.

Henrik Flensborg Hansen er formand i Hersom/Bjerregrav IF og nuværende klubkontaktperson for DBU Jylland i Viborg Kommune, mens Johnny Krogh Hansen er formand i Ravnsbjerg IF.

Henrik Flensborg Hansen og Johnny Krogh Hansen afløser henholdsvis Hans Peter Johansen, der har ønsket at drosle ned efter mange års bestyrelsesarbejde, samt tidligere regionsformand Peter Tornbo, der i januar blev valgt ind i DBU Jyllands bestyrelse og som nu også har sæde i DBU’s bestyrelse.

I januar blev Johanne Berg konstituereret som formand efter netop Peter Tornbo. Hun blev på årsmødet formelt valgt til formandsposten for en to-årig periode, mens bestyrelsesmedlem Jørgen Rasmussen blev genvalgt til en ny to-årig periode.

Bestyrelsesmedlemmerne K. E. Kristensen, Poul Overgaard samt Torben Nielsen modtog valg sidste år og var derfor ikke på valg i 2015.


Sådan gik det samtlige forslag:

Oversigt over forslag
Nr Emne Ja Nej Bemærkninger
1 Kasserer ændres til økonomiansvarlig
122 0
2 Igangsætning efter spilpause


Trukket
3 Afskaffelse af offside i Serie 6
0 122
4 Nedrykning af spillere mellem turneringshalvdele/turneringsår
15 88
5 Hjemmeklub bestemmer afviklingsdag ved uenighed

') Stort flertal imod
6 Helårsturnering for senior august-juni

') Stort flertal imod
7b Ændring af årgangene i pigeungdom
104 0
8 Afskaffelse af JM for Jyllandsserie Herrer
122 0
9 Afskaffelse af DBU Jyllands Pokalturnering for Kvinder
122 0
10 JM-semifinaler på neutral bane
*)
Stort flertal for
11 Ingen kvartalsspillere på øverste niveau i U13 og U14 Piger

*) Stort flertal imod
12 Benyttelse af op til 3 U17-spillere på et U16 Drenge-hold

*) Stort flertal imod
13 8:8 U10 Drenge A-række

*) Stort flertal imod
14 Spilleformsskifte i vinterpausen for U13 Drenge og Piger
102 4
15  Spilleregler for målmanden i 8:8 børnefodbold


Trukket

Tekst: Mads D. Larsen & foto: Sidsel Krarup
Log ind