Region 1: Flertal for nye pige-årgange

Der var god debat om forslagene vedr. nye årgange i pigerækkerne og helårsturnering kontra halvårsturnering på DBU Jylland Region 1's årsmøde i Aalborg tirsdag aften, hvor klubledere fra i alt 46 klubber var samlet.

Årsmøde Region 1 2015


Debatten om en ny struktur for pigeungdomsrækkerne kom som forventet til at fylde en del på DBU Jylland Region 1's årsmøde i Aalborg tirsdag aften.

Christian Hvingel, Aalborg KFUM og Torben Nielsen, DBU Jylland, præsenterede de to alternative forslag til den nuværende struktur, og de var begge enige om, at det er nødvendigt at finde en ny model i forhold til den bestående struktur med en U17 og en U19 Pige-række.

Axel Petersen, Svenstrup/Godthåb og Ruth Andersen, Støvring IF, udtrykte begge opbakning til DBU Jyllands forslag, og det billede gentog sig i den efterfølgende afstemning, hvor et stort flertal stemte for DBU Jyllands forslag (som indebærer rækker for årgangene U13, U14, U15, U16 og U18). Der var også flertal for modellen i forhold til den nuværende struktur.

Debat om turneringsstruktur

Der var også en god debat om helårsturneringer kontra halvårsturneringer. Aalborg Freja udtrykte opbakning til Bramming Boldklubs forslag, hvor der lægges op til, at helårsturneringer erstatter halvårsturneringer i seniorrækkerne for både Herrer og Kvinder. Til gengæld advarede Axel Petersen, Svenstrup/Godthåb, imod at stemme for forslaget:

- Hvorfor lave om på noget, som fungerer godt og som er til glæde for rigrig mange hold og spillere? Jeg er med på, at det måske giver nogle udfordringer i forhold til de øverste serierækker, men det er trods alt få hold, så det må vi nok leve med, sagde Axel Petersen. 

Syv af de 82 stemmeberettigede klubledere stemte for forslaget, mens 58 stemte imod.

Genvalg til bestyrelsesmedlemmer

Jørgen Staun, Thomas Jensen og Christian Fynsk blev alle genvalgt til en ny periode i regionsbestyrelsen, mens regionsformand Kristian Nørgaard Thomsen samt bestyrelsesmedlemmerne Henrik Sloth og Kim Glad, blev genvalgt for en to-årig periode i 2014 og derfor ikke var på valg i år.

I løbet af aftenen var der også indlæg fra Kristian Nørgaard Thomsen (om fair play), fra rådmand Mads Duedahl, Aalborg Kommune (om partnerskabsaftaler) og DBU Jylland-formand Bent Clausen (om DBU Jyllands nye visionplan 2020).

Sådan gik det samtlige forslag:


Oversigt over forslag
Nr Emne Ja Nej Bemærkninger
1 Kasserer ændres til økonomiansvarlig
82 0
2 Igangsætning efter spilpause
3 61
3 Afskaffelse af offside i Serie 6
0 82
4 Nedrykning af spillere mellem turneringshalvdele/turneringsår
22 35
5 Hjemmeklub bestemmer afviklingsdag ved uenighed
17 38
6 Helårsturnering for senior august-juni
7 58
7 Ændring af årgangene i pigeungdom
65 0 for forslag 7B
8 Afskaffelse af JM for Jyllandsserie Herrer
56 0
9 Afskaffelse af DBU Jyllands Pokalturnering for Kvinder
53 0
10 JM-semifinaler på neutral bane
28 10
11 Ingen kvartalsspillere på øverste niveau i U13 og U14 Piger
13 34
12 Benyttelse af op til 3 U17-spillere på et U16 Drenge-hold
1 53  
13 8:8 U10 Drenge A-række
6 52  
14 Spilleformsskifte i vinterpausen for U13 Drenge og Piger
43 14  
15  Spilleregler for målmanden i 8:8 børnefodbold


 Forslag trukket

Tekst: Mads D. Larsen & foto: Bob Gisselmann




Log ind