Fodboldhold går hinanden efter i sømmene

Antallet af disciplinærsager i DBU Jyllands turneringer er for andet år stedet markant. Især er de jyske seriehold opmærksomme på modstandernes brug af ulovlige spillere.



En del af kampene i DBU Jyllands turneringer er endt med en skrivebordssejr. Foto: Fodboldbilleder.dk
På to år er antallet af protestsager fra DBU Jyllands medlemsklubber steget med over 250 procent.

Især når det kommer til brug af ulovlige spillere, er klubberne i stærkt stigende grad på vagt overfor hinanden. Hvor der i 2013 landede 73 af den type sager på DBU Jyllands bord, er tallet for 2015 helt oppe på 184.

Ses der bort fra de hamløse dispensationssager, er det samlede tal over disciplinærsager gået fra 838 i 2013 til 908 i 2015.

Elektroniske holdkort øger opmærksomheden

Når det kommer til antallet af sager, som omhandler ulovlige brug af spillere, skal den kraftige stigning nok først og fremmest findes i en ny procedure i registreringen af, hvilke spillere, man bruger. Det fortæller Kristian Nørgaard Thomsen, som er formand for DBU Jyllands disciplinærudvalg.

- Der er ingen tvivl om, at da vi indførte elektroniske holdkort for et par år siden, så medførte det en stigning i de her sager. Det er simpelthen blevet lettere at se, hvem der er registreret til kampene, siger han, og understreger, at det er langt fra er alle sagerne, som har noget på sig. Og selv om der er kommet mange flere af sager, så ser formanden det ikke som et problem, når klubberne angiver hinanden.

- Det er jo et tegn på, at klubberne går meget op i tingene, og hvis man har en mistanke om, at der er nogen, som kører urent trav, så er det jo helt forståeligt, at man gør opmærksom på det, lyder det.

Færre voldelige episoder fører til afbrudte kampe

Mens sagerne om  brug af ulovlige spillere er på himmelflugt, så er der en anden, og mere alvorlig, type sag, som er faldet markant.

Således er de sager, hvor vold mod dommeren og vold imellem spillere fører til en afbrudt kamp, faldet fra ni sager sidste år til bare to sager i år. Og det er en tendens, som skaber tilfredshed hos Kristian Nørgaard Thomsen.

- Det er rigtig dejligt, at de her sager bliver færre. Selv om to er to for mange, så er vi snart så tæt på nul, som vi overhovedet kan komme, siger han.

Der er dog stadig 25 yderligere sager i år, som er klassificeret som "voldelige", men hvor kampen dog ikke er blevet afbrudt. Dette tal er faldet fra 30 lignende episoder sidste år.


Log ind