MENU

Støvleklassikere lider i Bling Bling-land

Der var engang, hvor fodboldstøvleklassikere som Adidas Copa Munidial og Puma King var sikre navne på listen over de allermest solgte fodboldstøvler. Den tid er forbi. Vi har lavet en liste over de mest solgte fodboldstøvler.Før og nu? De klassiske støvler har det hårdt mod de farverige opkomlinge. Grafik: Martin Weibel


Rigtige fodboldstøvler er lavet af læder, sorte, og bærer efternavnet Mundial eller King.

Hvis du har den opfattelse, er du højst sandsynlig ikke længere nogen Benjamin i fodboldfamilien – og faktisk er du heller ikke enig med flertallet.

Det fortæller Patrick T. Rasmussen, som er chef for online marketing hos Unisport.dk, som er Danmarks suverænt største online fodbold-webshop. For selv om en del af de gode gamle fodboldklassikere stadig bliver langet over disken, så er ingen af dem, som blander sig på den populære fodbold-webshops top-10 over mest solgte fodboldstøvler.

Stofstøvler har overtaget

Ifølge Patrick T. Rasmussen er det ikke længere mest populært at have et par sorte læderfodboldstøvler. Derimod har et helt nyt materiale fundet vej til de jyske fodboldspilleres hjerte.

- Det er faktisk hverken læderstøvler eller fodboldstøvler i kunstlæder, som er de mest populære, men derimod er det de særlige, og ofte farverige, stof-støvler, som stormer frem. F.eks. Nike Mercurial Superfly og Nike Magistra Obra, siger han og understreger, at der dog er forskel på købskulturen hos de unge og de lidt ældre.

- Der er en helt klar tendens, hvor de unge køber de shiny, farvestrålende fodboldstøvler, og dem med lidt flere år på bagen, vælger sorte læderstøvler, siger han.

Ankelstøvler ikke på vej ud

Udover det materiale, som fodboldstøvlerne er konstrueret i, er der også en anden bemærkelsesværdig udvikling i støvleevolutionen.

- De nye, specielle ”ankelfodboldstøvler” har virkelig vundet indpas, og der er ingen som helst tvivl om, at de er kommet for at blive, lyder det således fra Patrick T. Rasmussen, som nævner det tidlige forår og det sene forår, som de perioder, hvor Unisport.dk sender allerflest fodboldstøvler ud til fodboldspillerne.

Unisport.dk er dog langt fra der, hvor de er klar til at begrave de klassiske fodboldstøvler. De en nemlig fortsat elskede og populære, lyder det. Og særligt én støvle nægter at lægge sig uden kamp.

- Klassikeren over dem alle er Adidas Copa Mundial. Det er en rigtig klassiker der bare ikke vil dø og som stadig sælger meget stabilt. Støvlen blev lanceret helt tilbage i 1979 og var designet til VM i 1982, siger han. 

Top 5: disse fodboldstøvler topper salgslisten

Her kan du se en top 5 over de mest solgte fodboldstøvler på Unisport.dk.

Mest solgte fodboldstøvler
Placering Mærke
1 Nike Mercurial Superfly
2 Nike Mercurial Vapor
3 Adidas Adizero F50
4 Nike Magista Obra
5 Puma evoSPEED 1.3

Læs også

Ekspert: Køb støvler med hælkappe


Log ind