Over 100 nye jyske dommere på vej

Der er rift om pladserne på DBU Jyllands dommergrundkurser. Fire ud af syv kurser i årets første tre måneder er udsolgt.



Lysten til at blive dommer er stor hos det jyske fodboldfolk, selvom manden eller kvinden med fløjten måske ikke altid er lige populær blandt spillere, trænere og tilskuere.

DBU Jylland oplever lige nu stor interesse for DBU’s dommergrundkurser, og den seneste opgørelse over tilmeldinger viser, at fire ud af vinterens syv dommergrundkurser i DBU Jylland allerede er udsolgt. Det betyder, at over 100 nye dommere står klar til at dømme fodboldkampe, når forårssæsonen sparkes i gang i april.

Dobbelt så mange nye dommere

DBU’s dommergrundkursus er fundamentet i dommeruddannelsen. Kurset forbereder kursisten på dommereksamen, som ved bestået giver mulighed for at dømme fodboldkampe under DBU og DBU’s lokalunioner, herunder DBU Jylland.

De første 17 nye dommere tog sin eksamen allerede søndag den 18. januar, mens endnu 15 dommeraspiranter er klar til at følge efter den kommende søndag.

På nuværende tidspunkt er over 100 kursister tilmeldt DBU’s dommergrundkurser i januar, februar og marts 2015, og det tal forventes at stige i løbet af den næste måneds tid. Hvis alle tilmeldte består dommereksamen, vil dobbelt så mange nye jyske dommere trække i dommertøjet i forhold til samme periode sidste år.

Flest unge dommere – og flere kvinder

Dommerhvervet tiltrækker stadig flere unge, og også kvinderne er ved at få øjnene op for dommerhvervet. På DBU Jyllands dommergrundkurser i januar, februar og marts er ti kvinder tilmeldt.

Over halvdelen af de tilmeldte kursister er under 20 år, mens tre ud af fire er under 30 år. Men det er ikke for sent at blive dommer, selvom man er kommet et stykke op i årene. 12 kommende jyske dommere er over 40 år. Desuden har omkring en tredjedel af kursisterne anden etnisk baggrund end dansk.

Tilmeld dig DBU’s dommergrundkursus

Der er stadig få ledige pladser på dommergrundkurserne, som afvikles over to weekender både lørdag og søndag i januar, februar og marts:

Sted Start Slut Status
Horsens
10/1
18/1
Afviklet
Skærbæk
17/2
25/1
Under afvikling
Tilst
21/2
8/3
Udsolgt
Haderslev
21/2
1/3
Udsolgt
Brønderslev
21/2
1/3
Tilmeld
Herning
7/3
15/3
Tilmeld
Randers
14/3
22/3
Tilmeld

Se mere
Beskrivelse af DBU’s dommergrundkursus 
Nyhed: Derfor er jeg dommer 

Log ind