Fem titler i rap til uslåelige vestjyder

Ringkøbing IF’s U17 Drenge vandt i weekenden JM-finalen i indefodbold. Dermed er de oppe på fem JM-triumfer på ligeså mange år. Se alle weekendens vindere her.



Danny "Buller" Kristensen (tv.) og en flok stolte drenge vandt i weekenden JM i indendørsfodbold. Foto: Ringkøbing IF
Når de snører et par Handball Spezial på fødderne, er der ingen, som når dem til sokkeholderne.

Ringkøbing IF’s U17-drenge er de seneste fem år blevet jysk mester i indefodbold. De har gjort rent bord - fra de tørnede ud i U13 og frem til denne weekend, hvor pokal nummer fem på stribe flyttede ind i det vestjyske klubhus.

Med andre ord har drengene fra Ringkøbing aldrig prøvet, hvordan det er at tage tomhændet hjem fra et jysk mesterskab.

Rolige drenge med klare aftaler

Hemmeligheden bag succesen skal i ligeså høj grad findes i det mentale som i det fodboldtekniske, siger drengenes træner, Danny Kristensen, som i det vestjyske udelukkende er kendt som ”Buller”.

- Først og fremmest øver vi os helt vildt, og er det en flok rolige drenge, som aldrig begynder at stresse. De har styr på deres aftaler på banen, og har generelt en rigtig god omgangstone, hvilket er med til at gøre dem populære blandt vores modstandere, siger Danny ”Buller” Kristensen, og fortsætter:

- Herudover er vi meget omstillingsparate. Har de andre linjeopdækning eller kommer de i et højt pres? Der er hele tiden fuld fokus og stor koncentration, fortæller Ringkøbing IF-træneren, som kan afsløre at tre af spillerne har været med i alle fem triumfer, mens et par af spillerne undervejs er skiftet til større klubber i Jylland.

Presset undervejs

I løbet af finalestævnet blev U17-drengene fra Ringkøbing IF presset enkelte gange. Blandt andet i semifinalen mod SMIFF og ikke mindst mod Asaa B i finalen.

På trods af rivaliseringen, har der dog været et rigtig godt sammenhold holdene i mellem.

- Det er simpelthen så hyggeligt at komme afsted, for det er fantastisk at møde de andre hold, som vi har det super godt med, lyder det fra ”Buller” Kristensen, som er stor fan af indendørs fodbold.

- Jeg synes det er fedt, for der er fuld action og masser af spil i små rum. I indefodbold bliver man straffet for de mindste fejl, og der er bare en god tænding på. Jeg tror på, at hvis man træner rigtigt, så kan man også flytte sine spillere rent fodboldmæssigt, og gøre dem bedre inden de rykker udendørs igen. Jeg synes også, det er et godt alternativ til kunstgræsfodbolden - for når man har haft et afbræk med indefodbold, så er der også lidt ekstra sult, når udendørssæsonen starter igen.

Se alle weekendens vindere her

Finaleresultater
Række Finalekamp  Resultat
Herre A Prügelknabe IK - Løgstør IF 5 - 3 
Herre B Sdr. Hygum B - FC Royal 4 - 5 
Herre C Skodborg IF - Ejsing B 3 - 2 
Kvinde A Esbjerg fB 1 - Lemvig GF 11 - 0 
Kvinde B Horsens Freja - Hillerslev IF 3 - 2 
U19 Drenge A Jetsmark IF - Kolind/Midtdjurs  2 - 4
U19 Drenge B Aars IK - Jetsmark IF  3 - 5 
U19 Piger A Aarre B - Helsted Fremad/Romalt IF  1 - 3 
U19 Piger B Sunds IF - Fortuna Randers 1  5 - 4 
U17 Drenge A Ringkøbing IF - Asaa B  6 - 3 
U17 Drenge B Vildbjerg SF - Vraa/Børglum IF 3 - 4
U17 Piger A IF Lyseng - Dybbøl UI  2 - 3 
U17 Piger B Koldby/Hørdum IF - Skibsby-Højene IF  2 - 3 
U16 Drenge A Jetsmark IF - SUB 88 2 - 6
U16 Drenge B Sallingsund FC - Skødstrup SF 5 - 4 


Log ind